Delegația Comisiei Europene pentru Dezvoltare Regională, în vizită la Tetarom

Delegația Comisiei Europene pentru Dezvoltare Regională, în vizită la Tetarom
Tetarom S.A a fost, miercuri, gazda unei numeroase delegații din partea Comisiei Europene pentru Dezvoltare Regională din Parlamentul European, condusă de Europarlamentarii români Daniel Buda și Viorica Dăncilă și însoțită de către Vakar Istvan, vicepreședinte al forului administrativ județean.

Șeful Comisiei REGI, Lambert von Nistelrooij, șeful Unității pentru România în cadrul DG Regio al CE, Carsten Rassmusen, precum și alți membri ai Comisiei au venit să vadă modele de bune practici în absorbția fondurilor europene.

"Au cunoscut povestea Tetarom, le-a fost prezentat cel mai nou proiect al companiei - Parcul Științific și Tehnologic Tetapolis - și au aflat despre planurile de viitor: preluarea infrastructurii - cele 4 clădiri aferente proiectului de extindere a Parcului Industrial Tetarom I - proiect finanțat din fonduri europene și despre proiectul Tetapolis, care a incubat deja prima și singura companie din România specializată în training pe securitate cibernetică. Tot legat de acest subiect, menționăm faptul că, până la finele acestui an, Tetapolis va lansa în premieră și un program complex de training în securitate cibernetică, program de care urmează să beneficieze toți specialiștii în securitate IT. Platforma de training este activă și poate fi accesată la adresa de web www.tetapolis.com", transmit reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj. 

De asemenea, cu prilejul acestei întâlniri a mai fost abordată tematica simplificării, absorbției și specializării inteligente în domeniul fondurilor UE cu autoritățile locale, regionale și naționale, precum și cu beneficiarii de finanțare europeană, iar concluzia a fost unanimă: e nevoie urgent de simplificarea acestor proceduri!

Loading...
Comenteaza