Ultimele zile pentru voturile bugetării participative din Cluj

Ultimele zile pentru voturile bugetării participative din Cluj
Duminică, 19 noiembrie 2017, este ultima zi din etapa de vot final din cadrul procesului de bugetare participativă Cluj-Napoca 2017, primul de acest gen pe internet din România..

Cetățenii care locuiesc, muncesc sau studiază în Cluj-Napoca și au peste 18 ani pot vota prin intermediul platformei www.bugetareparticipativa.ro un proiect din domeniile alei, trotuare şi zone pietonale; mobilitate, accesibilitate şi siguranţa circulaţiei; spații verzi și locuri de joacă; amenajare spaţii publice (mobilier urban, iluminat public); infrastructură educațională și culturală; oraşul digital.

În această etapă de vot, fiecare cetățean are un vot pentru proiectul preferat. Votarea proiectelor se desfășoară exclusiv online, iar pentru a vota, cetățenii trebuie să își creeze cont pe platforma www.bugetareparticipativa.ro. Centralizarea statisticilor de vot poate fi urmărită la secțiunea proiecte.

După finalizarea etapei de vot final, se vor selecta 15 proiecte pe care Primăria Cluj-Napoca le va implementa începând cu 2018. Primul proiect clasat în funcție de numărul de voturi din fiecare domeniu va fi selectat automat, iar celelalte, în funcție de numărul de voturi, indiferent de categoria din care fac parte.

Persoanele care nu au acces la internet sau nu sunt familiarizate cu mediul online pot vota cu sprijinul Primăriei. La Centrul de Cultură Urbană Casino este amenajat un birou unde, în fiecare zi lucrătoare din perioada de vot, între orele 13:00 şi 17:00, se acordă sprijin persoanelor care doresc să voteze.

Informații cu privire la procesul de bugetare participativă:

● website: www.bugetareparticipativa.ro
● email: bugetareparticipativa@primariaclujnapoca.ro
● telefon: 0371 376 646 (luni-vineri, 13:00-17:00)
● facebook: Bugetare participativa

Loading...
Comenteaza