OFICIAL. 80 de milioane de euro pentru Cluj. Alin Tişe: "Este o mare reușită"

OFICIAL. 80 de milioane de euro pentru Cluj. Alin Tişe:
Au fost semnate trei contracte pe fonduri europene de 80 de milioane de euro, cea mai mare finanțare nerambursabilă europeană obținută până acum de Consiliul Județean Cluj pentru reabilitarea unor drumuri județene.

Luni, CJ Cluj a încheiat trei contracte de finanțare europeană care vizează reabilitarea și modernizarea unor drumuri județene. Considerate a fi de importanță regională și cunoscute sub denumirile de Drumul Apuseni și de Drumul Bistriței, drumurile județene în cauză au o importanță strategică din punct de vedere turistic și leagă Clujul de județele limitrofe. Contractele de finanțare au fost semnate la București de către vicepreședintele CJ Cluj, Marius Mînzat.

Drumurile județene ce fac obiectul contractelor semnate fac parte din Traseul Regional Transilvania de Nord care asigură conectivitatea cu rețeaua europeană de transport TEN-T și vor beneficia de finanțare europeană nerambursabilă de 357 de milioane de lei, prin intermediul Programului Operațional Regional 2014-2020.

La această sumă se adaugă contribuția CJ Cluj, de 8,8 milioane de lei. În lungime totală de 98 km, aceste drumuri județene traversează și deservesc 12 comune: Poieni, Săcuieu, Bonțida, Borșa, Vultureni, Așchileu, Țaga, Căianu, Pălatca, Geaca, Jucu și Căianu.

„Este o mare reușită pentru județul Cluj întrucât vorbim de nu mai puțin de 80 de milioane de euro, bani europeni, ce vor fi folosiți la reabilitarea în profunzime a 100 km de drumuri județene. Mă bucur că la finalul a aproape doi ani de eforturi intense și după depășirea a numeroase obstacole, legate în special de intabularea drumurilor, am obținut această finanțare extrem de consistentă. În acest fel, economisind banii pe care altfel ar fi trebuit să îi cheltuim din bugetul județului, vom putea aloca sume suplimentare continuării marilor proiecte de dezvoltare a județului și demarării unora noi", a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Urmare a obținerii finanțării europene, o parte a drumurilor județene care inițial urmau să fie reabilitate cu bani proveniți din creditul de 50 de milioane de euro contractat de Consiliul Județean vor beneficia de finanțare europeană nerambursabilă. În consecință, noi sectoare de drumuri județene vor putea fi incluse în lista celor care vor beneficia de lucrări de reabilitare și modernizare.

În ceea ce privește Traseul Regional Transilvania Nord, Drumul Apuseni, Proiectul 1 vizează două tronsoane de drumuri județene, și anume DJ 108K de la km. 26+455 la km 29+495 și DJ 764B de la km 0+000 la km 22+164,500, în lungime totală de 25,2 km.

Proiectul 2 din cadrul Traseului Regional Transilvania Nord, Drumul Bistriței, cuprinde DJ 109 de la km 0+000 la km 31+976, care se întinde pe circa 31,98 km, în timp ce Proiectul 3, parte a aceluiași traseu, vizează trei sectoare de drumuri județene, respectiv DJ 172A de la km 33+000 la km 39+452, DJ 161G de la km 0+000 la km 18+406 și DJ 161 de la km. 0+000 la km. 16+933,100, cu o lungime totală de 41 km.

Loading...
Comenteaza