18,4 milioane de euro pentru 47 de drumuri din Cluj. Alte 51 de milioane de euro pentru proiecte pe fonduri UE

18,4 milioane de euro pentru 47 de drumuri din Cluj. Alte 51 de milioane de euro pentru proiecte pe fonduri UE

Consiliul Județean (CJ) Cluj a aprobat lista drumurilor pe care se vor executa lucrări de reparații în 2019. 47 de drumuri județene vor beneficia de lucrări complexe de modernizare și reabilitare sau de lucrări de întreținere.

88 milioane lei pentru 47 de drumuri județene

CJ Cluj a alocat în acest an 61 de milioane de lei pentru plombarea și așternerea de covor asfaltic pe 41 de drumuri județene. În ceea ce privește lucrările de reabilitare și modernizare începute în cursul anului trecut și pentru demararea de noi investiții, pe 238 km de drumuri județene, CJ alocat 27 de milioane.

18.4 milioane euro pentru 47 de drumuri din Cluj. Alte 51 milioane euro pentru proiecte pe fonduri UE

246 de milioane pentru proiectele pe fonduri europene 

În același timp, o parte semnificativă a bugetului alocat de CJ la capitolul transporturi, respectiv suma de 246 de milioane de lei, va fi folosită pentru finanțarea proiectelor europene ce vizează reabilitarea infrastructurii rutiere, atât pentru continuarea lucrărilor din cadrul proiectelor demarate în cursul anului trecut, cât și pentru cele care vor începe anul acesta, în perioada imediat următoare.

138 de milioane vor fi folosiți pentru continuarea lucrărilor la proiectele Drumul Bistriței și Drumul Apuseni. Suma de 107 milioane de lei va fi folosită la modernizarea și reabilitarea a 20 de sectoare de drumuri județene, grupate pe nouă trasee județene, parte a proiectului european „Traseul Regional Transilvania de Nord”, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Loading...
Comenteaza