50 de autobuze noi, în valoare de 75 de milioane de lei, la Cluj

50 de autobuze noi, în valoare de 75 de milioane de lei, la Cluj
Primăria Cluj-Napoca va cumpăra 50 de autobuze noi, investiţia fiind de aproximativ 75 de milioane de lei şi urmând să fie suportată din bugetul local şi din cel al Companiei de Transport Public SA, a anunţat, primarul Emil Boc.

Emil Boc a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că o parte din noile autobuze ar putea fi folosite şi pentru transportul metropolitan.

"În 2014 vom achiziţiona 50 de autobuze noi, investiţia fiind estimată la circa 75 de milioane de lei. Un număr de 40 de autobuze, care costă circa 60 de milioane de lei, vor fi finanţate din bugetul local al municipiului, prin creditul luat de la CEC Bank, iar restul de 10 vor fi cumpărate din banii Companiei de Transport Public SA, care va contribui cu 15 milioane de lei. Sperăm, prin aceste investiţii, să modernizăm parcul auto al companiei şi să oferim un transport în comun la nivel european în municipiu. Suntem pregătiţi ca o parte din aceste autobuze noi să poată fi folosite şi pentru transportul metropolitan", a spus Boc.

Pe lângă cele 50 de autobuze, Primăria Cluj-Napoca ar putea cumpăra alte cinci autobuze noi, electrice, în urma unei finanţări din partea Guvernului Elveţiei.

Emil Boc a anunţat în conferinţa de presă de miercuri că bugetul municipiului Cluj-Napoca pe anul 2014 va fi de 257 de milioane de euro, în creştere faţă de bugetul pe anul trecut, când a fost de circa 208 milioane de euro.

 

Loading...
Comenteaza