70.000 euro pentru camere video portabile. Vor intra în dotarea polițiștilor locali din Cluj

70.000 euro pentru camere video portabile. Vor intra în dotarea polițiștilor locali din Cluj

Polițiștii locali din Cluj-Napoca vor fi dotați cu camere video portabile. 

Primăria Cluj-Napoca a lansat licitația pentru achiziția a "250 bucăți sisteme audio-video portabile de tip "Body Worn Camera" pentru Direcția Generală Poliția Locală". Valoarea contractului este de 335.000 lei (70.864 euro), fonduri bugetare, iar criteriul de atribuire este prețul cel mai scăzut. Termenul limită de depunere a ofertelor este 4 septembrie 2019. 

La începutul lunii august 2019, edilul Emil Boc anunța că polițiștii locali din Cluj-Napoca vor fi dotați cu camere video portabile.  "Am alocat bani în buget pentru a achizționa camere video portabile, pe care le vor purta ofițerii de la Poliția Locală tot timpul când sunt în funcțiune în oraș. Opt ore vor filma tot ce vor vorbi cu cetățenii, ce controale au făcut, etc. Îi va proteja și pe ei, dar mă intersează să aibă o atitudine potrivită, bazată pe lege, să fie în serviciul comunității și nu să stea la cafele pe terasă și să dea telefoane personale. Nu e o măsură nouă, o avem în America și ne-a fost sugerată de Mircea Ion Rus, actualul șef al Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Cluj".

În ultimii ani, administrația clujeană a investit în transportul polițiștilor locali, cumpărând mașini și biciclete electrice, dar și Segway-uri. 

Loading...
Comenteaza