90.000 lei pentru modernizarea a două parcuri din Cluj. Unul din centru, altul de cartier

90.000 lei pentru modernizarea a două parcuri din Cluj. Unul din centru, altul de cartier

Veşti bune la început de 2019. Două parcuri din Cluj-Napoca, unul central şi unul de cartier, urmează să fie reabilitate şi modernizate. Primăria a lansat licitaţii în valoare de 90.000 de lei. 

Este vorba despre Parcul Ştefan cel Mare, situat în spatele clădirii Teatrului Naţional din Cluj-Napoca şi de Parcul Farmec, din cartierul Mărăşti. Pentru serviciile de proiectare şi realizare a documentaţiei tehnico-economică-sf, administraţia locală pune la bătaie 90.000 de lei. Ofertele pot fi depuse până în 21 ianuarie 2019. 

Amintim că, în 2018, o echipă de tinere arhitecte cu inițiativă a lucrat cu vecinii din zona Scorţarilor – Parcul Farmec (cartierul Mărăşti din Cluj-Napoca) într-un proces de consultare care a imaginat moduri în care spațiul dintre blocuri ar putea fi mai bine folosit împreună. Primul experiment de reorganizare de cartiere s-a concretizat într-un picnic intitulat sugestiv “Verde pe Canalul Morii”. Mai multe detalii AICI!

Cel mai mare parc al Clujului costă 4,9 milioane de euro

Parcul Central este în prezent singura oază de verdeaţă şi relaxare a clujenilor, în special la final de săptămână. Are însă doar 13 hectare. La finale anului 2018, municipalitatea a anunţat realizarea celui mai mare parc din oraş - "Parcul Tineretului - Pădurea Clujenilor, pe o suprafaţă de peste 21 de hectare, în zona Bulevardului Muncii.  Va costa 4,9 milioane de euro, bani pe care administraţia locală speră să-i primească de la UE.  Dar asta nu este totul! Există planuri de reamenajare sau realizare pentru încă 4 parcuri din Cluj-Napoca. 

Parcul Feroviarilor, amenajat de arhitectul ce redeseanză Turnul Pompierilor

Parcului Feroviarilor, al doilea mare parc din Cluj-Napoca (5,4 ha), va fi modernizat după planurile realizate de o echipă coordonată de Vlad Sebastian Rusu, arhitectul care a câștigat și concursul de soluţii pentru modernizarea pentru Turnul Pompierilor. 

Parcurile Rozelor şi Armătura, incluse în masterplanul pentru Someş 

Spaniolii de la casa de arhitectură Practica, cei care realizează masterplanul pentru reamenajarea malurilor Someşului, au prezentat recent modificările gândite pentru Parcurile Rozelor şi Armătura. 

Parcul Rozelor. Partea de lângă apă va deveni accesibilă populaţiei, prin intervenţii în topografia zonei şi îndepărtarea gardurilor existente. Vor fi amenajate alei de promenade şi piste de biciclete, dar şi un pod pietonal spre Grigorescu (legătură cu parcul 1 Decembrie).

Parcul Armătura. Vorbim despre o oază verde şi sălbatică, cu acces dificil la apă, situată în zona industrială a oraşului. Ieşită complet din mentalul clujenilor. Festivalurile Jazz in the Park şi Someş Delivery au reuşit, recent, să o aducă în atenţia publicului organizând câte un weekend de activităţi şi intervenţii de mobilier urban temporar în zonă. Şi cei de la Practica au planuri mari pentru acest parc pe mal de Someş: vor să “redeseneze” în totalitate malurile şi să le transforme în locuri de “loisir” pentru public, însă propun şi un pod spre strada Nădăşel şi reamenajarea malurilor pârâului Nadăş.

Parc Între Lacuri cu  8,8 milioane de lei

Este vorba despre Parcul Între Lacuri, aflat în apropiere de strada Aurel Vlaicu și lângă fabrica Fujikura. Noul parc va avea aproape 10 hectare şi are parte deja de proiect, realizat de arhitecții de la Planwerk. Ideea amenajării parcului a apărut în cadrul programului de bugetare participativă. Costurile sunt estimate la 8,8 milioane de lei, iar banii vor veni de la bugetul local. Mai multe detalii AICI! 

Loading...
Comenteaza