A patra strigare pentru podul Garibaldi. De ce nu vin firmele la licitații

A patra strigare pentru podul Garibaldi. De ce nu vin firmele la licitații

Primăria Cluj-Napoca a lansat cea de-a patra licitație pentru modernizarea podului Garibaldi din cartierul clujean Grigorescu. Termenul limită de depunere a ofertelor este 26 septembrie, iar contractul este estimat la suma de  7.703.108 lei, fonduri bugetare.

Criză de muncitori în România

"De trei ori am scos la licitație proiectul și nu a venit nimeni. Am mărit bugetul, s-a făcut reevaluarea indicatorilor tehnico-economici la zi, dar nu mai sunt construtori, nu au oameni pe piața muncii, începe să devină o criză cât mai acută, pe care începem să o simțim și noi. Nu mai vine nimeni la licitații din lipsă de resursă umană. Pierderea resurselor umane este o adevărată problemă, în special la nivel de țară. La Cluj am reușit până la un punct să atragem forță de muncă. Trebuie să vedem cum putem face noi în Uniunea Europeană să fie o situație în care toată lumea să câștige", a declarat primarul Clujului, Emil Boc, la un post de radio local. 

Trei licitații anulate

A treia licitație pentru reconstrucția podului Garibaldi, lansată în 20 iunie 2019, a afost anulată la începutul lunii iulie 2019. A doua licitație a fost anulată la început de iunie 2019, iar prima încercare a fost în martie 2019.  Podul Garibaldi aşteaptă să fie modernizat încă din 2014. Costurile iniţiale erau estimate la 4,8 milioane de lei. 

Durata totală de execuție a lucrărilor la podul Garibaldi este de 9 luni, iar finanțarea va fi suportată de la bugetul local. Lucrările vor fi executate "sub trafic”. Garibaldi nu doar că va fi nou, dar și mai larg. Va avea patru benzi de circulaţie, trotuare pe ambele părţi şi piste de biciclete. Lucrările la podul Garibaldi erau programate să înceapă în paralel cu cele de la podul Traian. A existat şi un proiect modern, însă a fost abandonat în favoarea unuia clasic. 

Loading...
Comenteaza