ADMINISTRAŢIE. Control la solicitanţii clujeni de ajutoare de încălzire

ADMINISTRAŢIE. Control la solicitanţii clujeni de ajutoare de încălzire
Clujenii care au cerut ajutor financiar pentru achitarea facturii de încălzire, de la Primăria Cluj-Napoca, sunt verificaţi acum de reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă socială şi cei ai Departamentului de Fraude din cadrul Inspectoratului judeţean de Poliţie.
Verificările urmăresc dacă în apartament sau casă locuiesc atâtea persoane câte sunt menţionate în cerere, dacă numărul de camere este cel declarat, precum şi confruntarea veniturilor declarate cu cele de pe adeverinţa de salariu sau cuponul de pensii, conform reprezentanţilor Primăriei Cluj-Napoca. "Noi facem verificările noastre, iar cei de la Poliţie se folosesc de baza noastră de date pentru a verifica şi ei cazurile care par mai suspecte sau cu privire la care există sesizări", au menţionat reprezentanţii Primăriei.

în municipiul cluj-Napoca au fost depuse până la sfârşitul lunii ianuarie 24.104 cereri de ajutor pentru încălzire, din care 23.638 au fost aprobate, conform datelor furnizate de către Biroul Mass-Media. Un număr de 12.630 au fost aprobate pentru consumul de gaz, 10.612 pentru termoficare şi 396 pentru încălzirea cu lemne.

"Anul trecut la sfârşitul lunii aprilie au fost consemnate 24.000 de cereri, iar acum, la sfârşit de ianuarie sunt deja peste 23.600 de cereri aprobate. Este o creştere foarte mare (de cereri, n.r.), asta poate şi pe fondul crizei economice", au mai specificat angajaţii Biroului Mass-Media al Primăriei clujene.

 Persoanele care solicită ajutor de încălzire pe perioada noiembrie 2009 – martie 2010, în sezonul rece, trebuie să aibă venituri nete maxime pe membru de familie de 615 lei, conform Hotărârii de Guvern 1286 din 2008. Cu cât veniturile sunt mai mari, cuantumul ajutorului scade.

Pentru ajutorul de încălzire cu gaze naturale valoarea ajutorului este între 19 şi 262 de lei, pentru încălzirea cu lemne acesta ajunge între 16 – 58 de lei.

Cei care solicită ajutor de încălzire cu energie termică pot obţine o reducere între 10 – 100% a facturii, însă cuantumul efectiv este stabilit după un calcul mai complex, de către Regia de Termoficare, în funcţie de o situaţie cu consumul de energie termică trimisă de Asociaţiile de proprietari.
Loading...
Comenteaza