ADMINISTRAŢIE. Primăria plăteşte amenzi pentru gunoaiele colectate, din cauza unei contestaţii

ADMINISTRAŢIE. Primăria plăteşte amenzi pentru gunoaiele colectate, din cauza unei contestaţii
Semnarea contractului pentru salubrizare stradală în Cluj-Napoca a fost amânată, după ce una dintre companiile care au participat la licitaţie a contestat în instanţă rezultatul deciziei. Din acest motiv, Primăria Cluj-Napoca riscă să plătească penalizări consistente la Ministerul Mediului.
Primarul Sorin Apostu intenţiona să semneze mâine contractul pentru salubrizare stradală cu companiile de profil Rosal şi Brantner-Vereş, cei care au cîştigat anul trecut licitaţia de concesionare a serviciilor de salubritate menajeră. Din cauza unei contestaţii depusă de ASA Servicii Ecologice, însă, contractul nu poate fi semnat deocamdată.

Compania a contestat la Curtea de Apel decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) prin care contestaţia depusă iniţial, la licitaţie, a fost declarată tardivă. în replică primarul Sorin Apostu a declarat că va da în judecată societatea ASA, din cauză că a primit o scrisoare de la Ministerul Mediului, prin care instituţia a fost notificată că dacă nu a demarat procesul de colectare selectivă a cel puţin 15% din cantitatea totală de deşeuri menajere, sunt pasibili de amenzi de 100 de lei pentru fiecare tonă de deşeuri colectate.

Licitaţia pentru concesionarea serviciului de salubritate menajeră în Cluj-Napoca a fost finalizată în iunie anul trecut iar de atunci semnarea contractului este întârziată de contestaţii. Taxa lunară pentru fiecare clujean care beneficiază de aceste servicii a fost calculată la 4 lei.

Loading...
Comenteaza