ADMINISTRAŢIE. Primărie de cartier lângă apartamentul premierului

ADMINISTRAŢIE. Primărie de cartier lângă apartamentul premierului
Primăria Cluj-Napoca a amenajat, în cartierul Zorilor, la 100 m de apartamentul premierului Emil Boc, o primărie de cartier, unde cei care locuiesc în zonă îşi vor putea plăti taxele şi impozitele.

 

Primarul Sorin Apostu a declarat că este a şasea primărie de cartier din oraş, ea fiind inaugurată sâmbătă, în prezenţa fostului primar, Emil Boc, care a început acest program, în 2004. Premierul a declarat că astfel de primării de cartier sunt în folosul cetăţenilor şi sunt o concretizare a principiului său conform căruia administraţia trebuie să ajungă acolo unde are nevoie cetăţeanul.

„Primăria de cartier vine în folosul omului, în sensul că se economiseşte şi timp, şi bani, nu mai coboară oamenii până în centru pentru a-şi plăti taxele, impozitele sau pentru a depune o petiţie. Guvernul urmăreşte două feluri de descentralizare: în primul rând de la nivel central spre nivel local şi judeţean, să dăm atribuţii şi bani spre judeţ şi spre localităţi, iar la nivelul judeţelor, autorităţile locale trebuie să coboare administraţia acolo unde este cetăţeanul, în cartiere, iar primăria de cartier răspunde unei asemenea nevoi de a duce administraţia cât mai aproape de nevoile şi de problemele oamenilor”, a spus Boc.

Acesta va participa, sâmbătă seară, la festivitatea de închidere a Festivalului Internaţional de Film Transilvania. Boc îşi va exercita votul, duminică, la 10.00, la Şcoala Radu Stanca.

Loading...
Comenteaza