Alianţa Vestului trece Carpaţii. Ce i-a propus primarul din Iaşi lui Emil Boc

Alianţa Vestului trece Carpaţii. Ce i-a propus primarul din Iaşi lui Emil Boc

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a anunţat că i-a propus omologului său de la Cluj-Napoca să participe la elaborarea unui program comun de dezvoltare a zonelor de la est şi de la vest de Carpaţi, intitulat "Trans-Carpatica". 

"Am emis şi noi o scrisoare către Primăria Clujului, domnului primar Emil Boc, în vederea elaborării unui program Trans-Carpatica, în care toate gândurile dinspre est să fie conectate cu cele din vest. Eu cred foarte mult în aceste alianţe care au acest rol, să spunem, de reprezentare mai important", a declarat primarul Mihai Chirica. 

Făcând referire la nou-înfiinţata "Alianţă a Vestului", care grupează municipiile Cluj-Napoca, Oradea, Arad şi Timişoara, primarul Iaşiului a atras atenţia că astfel de iniţiative nu ar trebui să devină "nişte elemente de secesiune regională sau locală". El a afirmat, totodată, că "efectele acestei Alianţe a Vestului se vor simţi peste 10 - 20 de ani". 
 
"De abia atunci vom şti cu adevărat dacă a fost corect sau nu. România este una singură şi trebuie să fie integrată şi dezvoltată integral, în care gândurile estului să fie egale cu gândurile vestului, cu gândurile sudului. Nu au nicio vină cei din sudul ţării pentru că au generat asemenea 'somităţi' care ne conduc şi în ziua de astăzi. Asta nu înseamnă că ei trebuie să fie îndepărtaţi. Facem şi noi Alianţa Estului, se mai face Alianţa Dobrogei, Alianţa Bucovinei din cea a Estului, şi ce facem? Ne îndreptăm spre dezintegrare? (...) Facem mai rău decât înainte de 1859? Ne punem singuri piedică, sau ne adunăm toţi cei care gândim pozitiv la aceeaşi masă şi spunem: încercăm să facem ceva comun pentru toată România?", a spus Mihai Chirica, potrivit Agerpres, citat de Hotnews.

CITEȘTE ȘI: Alianța Vestului devine oficială! Cluj, Timișoara, Oradea și Arad vor să se „separe” de București. Primul obiectiv: autostrăzi 

Loading...
Comenteaza