Anunţ crucial al Primăriei Floreşti despre ferma de pui

Anunţ crucial al Primăriei Floreşti despre ferma de pui
Poliţia Locală Floreşti a făcut joi un nou control la ferma de pui din localitate.

"Începând cu data de 27 iulie 2016, ferma din Floreşti nu va mai fi populată cu efective de pui, până la obţinerea unei eventuale noi autorizaţii integrate de mediu. În acest moment, actualul ciclu de creştere a puilor este încheiat 90%", informează Primăria Floreşti. 

Oficialii instituţiei afirmă că, la ordinul edilului Horia Şulea, Poliţia Locală Floreşti a efectuat în cursul zilei de joi un nou control la ferma de pui din Floreşti, adică la agentul economic Brav Invest SRL, şi a constatat că  nu mai sunt păsări în spaţiul de creştere, iar aşternutul specific nu mai există în mai multe locaţii.

Reamintim că la începutul acestei luni Garda Naţională de Mediu, Comisariatul Judeţean Cluj a dispus interzicerea operării după terminarea actualului ciclu de producţie până la obţinerea unei autorizaţiii integrate de mediu.

"Practic, creşterea industrială a puilor la ferma din Floreşti a încetat. Asta până la o eventuală obţinere a unei noi autorizaţii de mediu, lucru care, în opinia mea, este imposibil respectând legislaţia în vigoare. Concret, începând cu data de 27 iulie 2016, ferma de pui din Floreşti nu va mai fi populată cu efective de pui, până la obţinerea unei eventuale noi autorizaţii integrate de mediu.

Doresc să mulţumesc sprijinului acordat de preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, pentru demersurile întreprinse în vederea soluţionării acestei probleme grave şi pentru deplina sa susţinere în această problemă. Astăzi am intrat în normalitate, asigurând floreştenilor şi în mod special celor din zona fermei un trai mult mai bun. Aşa cum am promis, eforturile administraţiei locale se îndreaptă spre asigurarea unui trai cât mai bun floreştenilor şi vom continua crearea de condiţii cât mai bune de viaţă floreştenilor.

Demersurile Primăriei Floreşti legate de problema fermei au fost continue şi iată au dus la un rezultat. Din păcate, însă, administraţia locală are puţine pârghii în acest sens, singura instituţie care poate suspenda activitatea fermei fiind Garda de Mediu, instituţia care eliberează autorizaţia integrată de mediu fiind Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului.

În acest sens, îi invit din nou pe floreşteni la a-şi spune cu curaj opinia în cadrul dezbaterii publice pe care instituţia amintită mai sus este obligată a o organiza ca parte a procesului de obţinere a unei eventuale autorizaţii noi. Data şi locaţia dezbaterii publice vor fi anunţate de organizator, Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului, iar eu, personal, voi comunica aceste date floreştenilor", a spus Şulea.

Acum 15 zile, Poliţia Locală a mai făcut un control la fermă şi a constatat că societatea efectua activitate de producţie pentru creşterea intensivă a păsărilor fără îndeplinirea condiţiilor stabilite de lege, respectiv fără a deţine autorizaţie integrată de mediu valabilă pentru desfăşurarea activităţii.

Autorizaţia de mediu a fost valabilă până la 20 iunie 2016. Atunci, Poliţia Locală, în limita competenţelor stabilite de legea nr. 12/1990, a aplicat o amendă de 20.000 de lei, maximul prevăzut, şi a dispus intrarea în legalitate, adică obţinerea autorizaţiei integrate de mediu în 15 zile.

Loading...
Comenteaza