News alert Foto Atenţie, şoferi! Schimbări de circulaţie în zona celui mai aglomerat pod din Cluj

Atenţie, şoferi! Schimbări de circulaţie în zona celui mai aglomerat pod din Cluj

Primăria Cluj-Napoca anunţă modificări în ceea ce privește circulația în zona podului Porțelanului, în scopul îmbunătățirii fluenței circulației.

Astfel, având în vedere creșterea valorilor de trafic în zona str. Nădășel-Pod Porțelanului-str. Porțelanului, până la realizarea noului pod care să permită circulația concomitent în ambele sensuri, Primăria municipiului Cluj-Napoca, împreună cu Poliția Rutieră anunță amplasarea unui semafor mobil la Podul Porțelanului și schimbarea priorității în zonă astfel încât să fie posibilă degajarea circulației de pe pod. Prin urmare, strada Nădășel va deveni fără prioritate și se vor amplasa două indicatoare rutiere STOP de-o parte și de cealalta a intersecției cu str. Alexandru Sahia.    

Bară la bară, cozi de kilometri. Aşa arată o zi obişnuită pe podul din zona Clujana. Problema nu este una nouă şi a fost supusă atenţiei municipalităţii chiar şi în cadrul programului de Bugetare participativă. Simona Stouca scria: „ Pentru a înţelege, vă rog să experimentaţi trecerea peste podul actual la orice oră".

Podul Porţelanului va fi nou, construit în amonte de actualul podeţ cu o singură bandă, pe care se circulă alternativ. Noua trecere peste Someş va avea o bandă pe sens, trotuar şi pistă de biciclete, în timp ce actualul pod va rămâne pietonal. Proiectul este avansat: se licitează deja execuţia lucrărilor. Reprezentanţii Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) au cerut o serie de clarificări şi urmează să publice anunţul pe site în această săptămână. Costul lucrărilor este estimat la 5,3 milioane de lei.

Poza noua 17.05.2018

Loading...
Comenteaza