News alert Atenţie, şoferi! Se închide podul Porţelanului. Pe unde circulă pietonii + trasee auto deviate

Atenţie, şoferi! Se închide podul Porţelanului. Pe unde circulă pietonii + trasee auto deviate

Începând de miercuri,  3 aprilie, podul Porțelanului se va închide circulației. Lucrările de reconstrucţie durează 12 luni. 

Traficul pietonal va fi deviat pe puntea amenajată peste estacada existentă. În ceea ce privește traficul rutier, acesta va fi deviat pe următoarele trasee:

  • pe partea nordică: Piața 1 Mai – str. Câmpul Pâinii – str. Bulgarilor – str. Fabricii – Bd. Muncii (traficul greu) și traseul str. Paris – str. București și str. Paris – str. Răsăritului (traficul ușor)
  • pe partea sudică a podului – se va putea circula pe traseele str. Nădășel – str. Oașului sau str. Alexandru Sahia – cartierul Iris

Podul Porţelanului va fi nou, cu două benzi

Se va construi un pod nou de 62 m, cu trei deschideri: 8,76 m + 35,94 m + 8,76 m. Zidurile întoarse ale culeelor (infrastructura de la capătul podului ce preia sarcinile transmise de suprastructură, n. red.) vor avea 4,2 m. Podul va asigura circulația pe două benzi cu lățimea de 7,8 m carosabil. Trotuarele vor fi de 1,2 m lățime pe ambele laturi. Se va amenaja şi o pistă pentru biciclete. Lățimea va fi de 10,8 m. 

Reabilitarea podului existent şi realizarea unuia nou au fost estimate la 5,3 milioane de lei, din care 4,5 milioane reprezintă costurile lucrărilor de construcţie-montaj. Lucrările de proiectare au fost realizate de VCE Vienna Consulting Engineering.

Licitația pentru execuție, după depunerea unei contestații la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, a fost adjudecată de Diferit Cluj. Este aceeași firmă care a construit noul pod Traian, în perioada 2016-2017 şi care va moderniza Podul N, de la ieşire spre Floreşti. 

Podul face legătura între strada Porțelanului pe malul drept și străzile Nădășel și Alexandru Sahia pe malul stâng. Acesta a fost construit în 1940 și reabilitat în 1970, deservind aprovizionarea pentru fabrica de porțelan, astfel că lățimea părții carosabile este de 4 m, cu doar un singur fir de circulație.

Loading...
Comenteaza