Au început lucrările la lotul 2 al Drumului Bistriței

Au început lucrările la lotul 2 al Drumului Bistriței

Au demarat lucrările de reabilitare și modernizare a lotului 2 - Drumul Județean 161 (Drumul Național 16) – Gădălin – Bonțida – DN 1C al Drumului Bistriței, proiectul cu finanțare europeană nerambursabilă. 

Lucrările de modernizare vizează un tronson în lungime de 17 km, situat între DN 16, pe direcția Gădălin, și DN 1C, pe direcția Bonțida. Ele vor consta într-o serie de operațiuni complexe ce se vor finaliza prin aşternerea de covor asfaltic în două straturi, binder şi strat de uzură, lucrări de marcaje și semnalizare rutieră.

De asemenea, sunt prevăzute reabilitarea a cinci poduri și a podețelor, realizarea de stații pentru transportul în comun. În această fază, lucrările constau în defrișări masive ale zonelor situate în vecinătatea căii de rulare, execuția de șanțuri și alte lucrări pregătitoare în vederea trecerii în etapele de lucrări ce vor viza fundația drumului.

Lucrările sunt executate de asocierea Operes SRL - societatea Napoca SA. Valoarea lor este de 25,9 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată. Investiția Consiliului Județean are drept principal scop asigurarea unei circulaţii normale şi în condiţii de siguranță.

Ea va asigura tranzitarea rapidă şi facilă a unei zone importante a județului, către joncțiunea cu DN 1C, respectiv către joncțiunea cu DN 16. Reabilitarea și modernizarea acestui sector de drum va contribui semnificativ la îmbunătățirea condițiilor de viață ale locuitorilor prin dezvoltarea economică a zonei de centru a județului.

Totodată, vor fi intensificate legăturile de cooperare economică, va fi fluidizat traficul și va crește nivelul de siguranță a cetățenilor în ceea ce privește confortul, siguranța circulației și protejarea mediului.

Loading...
Comenteaza