Aveți copii mici? Numărul locurilor în creșe se mărește în 2018

Aveți copii mici? Numărul locurilor în creșe se mărește în 2018
Creșele sunt foarte căutate de mămici

O creșă din Cluj se va inaugura în preajma deschidere noului an școlar.

Clujul este pe cale să aibă două noi creșe. Municipalitatea anunță că, anul acesta, numărul locurilor va crește cu 80, iar în perioada următoare cu însă 120. ”În acest moment este în curs de execuție și se finalizează în septembrie construcția unei creșe pe stradă Donath nr. 238, în care vom pune la dispoziție 80 de locuri. De asemenea se începe construcția unei noi creșe pe str. Grigore Alexandrescu nr. 47 A în care vom crea 120 de locuri”, se arată într-o răspuns pe aplicația MyCluj.

4.213.654

de lei este prețul construirii creșei de pe strada Donath 238, așa cum apare el în Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) II. Banii ar urma să vină de la bugetul de stat. La această sumă se adaugă 404.775 lei, sume neeligibile suportate de la bugetul local, în urma unui HCL votat în septembrie 2017. Și pentru creșa din Mănăștur, banii ar urma să fie cheltuiți tot din PNDL II.

 

Reprezentanții Primăriei anunță de asemenea că se va încerca suplimentarea locurilor din creșe, în funcție de numărul copiilor rămăși, după terminarea perioadei de înscriere la grădinițe. Accederea la creșe se va face pe bază listei existențe a copiilor înscriși, respectând ordinea și criteriile existențe în procedura.

”Pe termen lung, ne propunem identificarea de noi spații în vederea extinderilor sau a construirii de creșe”, mai arată reprezentanții Primăriei.

În prezent, la Cluj-Napoca există 1.142 de locuri în cele 15 creșe.

 

 

 

Loading...
Comenteaza