News alert Video Buldozerele au intrat pe Bună Ziua

Buldozerele au intrat pe Bună Ziua
Buldozerele au intrat pe Bună Ziua
Buldozerele au intrat pe Bună Ziua
Buldozerele au intrat pe Bună Ziua
Buldozerele au intrat pe Bună Ziua
Buldozerele au intrat pe Bună Ziua
Buldozerele au intrat pe Bună Ziua
Buldozerele au intrat pe Bună Ziua
Buldozerele au intrat pe Bună Ziua
Buldozerele au intrat pe Bună Ziua
Buldozerele au intrat pe Bună Ziua
Buldozerele au intrat pe Bună Ziua

A demarat șantierul la supralărgirea și modernizarea străzii Bună Ziua, în prezența edilului Clujului, Emil Boc. Municipalitatea promite că lucrările vor dura un an de zile. 

Proiectul prevede lărgirea străzii Bună Ziua, de la intersecția cu Calea Turzii până la intersecția cu străzile Măceșului - Trifoiului - Fagului.

"Astăzi avem toate documentele legale pentru a demara lucrările la modernizarea străzii Bună Ziua: autorizație, licitație, cadastrare, exproprieri. Este un proiect pilot pentru tot ce se va mai întâmpla în Cluj-Napoca pe alte străzi. Exproprierile au costat 1.3 milioane de lei, adică 280.000 de euro, au fost 64 de proprietari expropriați, cu suprafețe între 1 și 256 mp. După cum știți, strada va avea 3 benzi de circulație și una de biciclete. Valoarea investiției este de 20 de milioane de lei. Astăzi încep efectiv lucrările, termenul este 1 iulie 2020 de finalizare. Nu am motive să cred că Regia Autonoma a Domeniului Public (RADP) Cluj-Napoca nu își va onora termenul pe care l-a fixat în baza contractului pe care l-a încheiat cu Primăria", a declarat primarul Emil Boc. 

64 de parcele de teren private

Un număr de 64 de parcele de teren private, în suprafaţă de 2.381 mp, au fost expropriate pentru lărgirea străzii Bună Ziua, evaluate individual de către societatea Neoconsult Valution la suma totală de 1,3 milioane de lei. Terenurile au suprafeţe cuprinse între 1 şi 215 mp. La acestea se adaugă 10 proprietăţi, în suprafaţă de 16.252 mp, care aparțin deja municipalităţii.  

Potrivit raportului de evaluare, prețurile pe metru pătrat pe care le-a plătit administrația locală clujeană au fost în unele cazuri de 8 euro (fără taxa pe valoarea adăugată), iar la altele, de peste 163 de euro (fără TVA). 

Strada a revenit Clujului după 10 ani 

Strada Bună Ziua, din cartierul cu acelaşi nume, a fost trecută în urmă cu mai bine de 10 ani la CNADNR (actuala Companie Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, n. red.), care a investit în modernizarea ei, și era cerută de aproape trei ani de primăria clujeană, care dorește să o lărgească la 16 m. Hotărârea de guvern privind trecerea străzii în patrimoniul municipiului a fost aprobată în mai 2018. 

Trei benzi auto și una velo

La finalizarea lucrărilor, strada Bună Ziua va avea trei benzi de circulatie: o bandă de coborâre (dinspre Calea Turzii spre intersecția cu străzile Măceșului - Trifoiului) și două benzi la urcare. De asemenea, sunt prevăzute benzi pentru biciclete și trotuare pe ambele părți ale străzii și alveole pentru copaci.

Vor fi executate următoarele lucrări: de înlocuire și deviere, respectiv lucrări la rețelele edilitare (canalizare, apă, gaz, electricitate, telefonie, iluminat public) și branșamentele aferente acestora. Pentru preluarea apelor pluviale se va înființa o rețea de canalizare și se vor monta recipienți pluviali.

Semnalizarea lucrărilor se va face prin indicatoare rutiere de către executant, iar lucrările se vor executa pe tronsoane, fără închiderea străzii. Pentru conducătorii auto care sunt în tranzit, alternativa de circulație este pe străzile Mihai Românul și Măceșului.

Termenul de execuție a lucrării este de 12 luni, valoarea totală a proiectului fiind de 19.750.583 lei cu TVA, din care 1.692.676 lei este valoarea expropierilor.Finanţarea se face din bani de la bugetul local şi alte surse constituite conform legii. 

Loading...
Comenteaza