Care este următorul parking pe care vrea să îl construiască Primăria

Care este următorul parking pe care vrea să îl construiască Primăria
Primăria face demersuri pentru a construi un nou parking de cartier.

Primăria a publicat pe website-ul propriu, la începutul anului, anunţul pentru o licitaţie care se referă la realizarea unui plan urbanistic de detaliu şi a unui studiu de fezabilitate pentru parkingul suprateran ce urmează să se construiască pe strada Gheorghe Dima, din Zorilor. Valoarea estimată a proiectului este de 66.000 de lei, la care se adaugă TVA. Ofertele trebuiau depuse până luni.

Studiul de fezabilitate va spune care sunt soluţiile tehnice şi care este preţul estimat pentru noul garaj suprateran, primul din cartierul Zorilor. Ideea realizării unui astfel de parking exista de pe vremea fostului primar Sorin Apostu, dar nu s-a mai realizat.

Municipalitatea se află în plin proces de realizare de noi parkinguri sub sau supra-terane. În ultima parte a anului trecut, Emil Boc a făcut publică o lungă listă de garaje pe care Primăria doreşte să le construiască. Cel mai avansat este cel de pe strada Primăverii 20, unde urmează să se scoată la licitaţie lucrările.

Primarul a prezentat în noiembrie 2016 un calcul care spune că la Cluj există, sunt în proiectare sau în studiu parkinguri care ar urma să poată găzdui între 7.117 şi 7.817 maşini. Există deja 2.371 de locuri în parkinguri sub şi supraterane publice, iar 376 sunt în lucru. Este vorba despre cele de pe strada Negoiu, un obiectiv care trebuia să fie finalizat în 2015. De asemenea, sunt 750 de locuri în garaje etajate private. Mai rămân peste 3.000 de locuri de parcare ce ar trebui create în perioada următoare.

 

Loading...
Comenteaza