Cât a pierdut Clujul în urma "revoluției fiscale" a PSD. Emil Boc a făcut publice cifrele

Cât a pierdut Clujul în urma "revoluției fiscale" a PSD. Emil Boc a făcut publice cifrele
Emil Boc | Foto: facebook.com

Primăria Cluj-Napoca a pierdut aproximativ o treime din bugetul de investiţii din cauza "revoluţiei fiscale" pe care guvernarea PSD-ALDE a pus-o în practică, a anunţat primarul Emil Boc. Ca termen de comparaţie, edilul a precizat că banii pierduţi la buget sunt echivalentul construirii unei săli polivalente.

Primarul Emil Boc a criticat, într-un interviu la RFI, aşa-zisa "revoluţie fiscală"

„Din nefericire, a fost o revoluţie în cel mai rău sens al cuvântului pentru administraţiile locale, în general, dar pentru municipalitatea clujeană, în special. În urma acestei aşa-zise revoluţii fiscale, oraşul nostru a pierdut 28 de milioane de euro. În 2017, acei bani 28 de milioane de euro, care reprezentau cotele părţi din impozitul pe venit la nivelul municipiului Cluj-Napoca în anul 2018 nu mai sunt alocaţi bugetului local, ci sunt rămase aceste sume de bani la nivelul bugetului naţional”, a spus Emil Boc.

Primarul a susţinut că banii pierduţi de municipalitate în "revoluţiei fiscale" a PSD-ALDE echivalează cu costurile unei săli polivalente.

„Am pierdut enorm de mult la proiectele de infrastructură, pe care a trebuit să le întârziem, să le gradăm altfel, să punem pe multianual planificarea realizării lor. Doar ca să aveţi o cifră de comparaţie: Sala Polivalentă din Cluj-Napoca care este cea mai modernă din România şi care găzduieşte toate competiţiile mari naţionale (...) ne-a costat vreo 20 de milioane de euro şi au mai fost îmbunătăţiri de aproximativ patru milioane de euro. Deci cu alte cuvinte, într-un an, Primăria Cluj a pierdut echivalentul realizării unei Săli Polivalente (...). Bugetul de investiţii al Clujului este undeva la 95-100 de milioane de euro. Deci cu o treime, 30% din buget practic, ne-a fost afectat bugetul de investiţii al municipiului prin această pseudo-reformă fiscală”, a declarat primarul de Cluj.

Loading...
Comenteaza