Cazare gratuită în Cluj. Sprijin pentru părinții copiilor internați la Oncologie

Cazare gratuită în Cluj. Sprijin pentru părinții copiilor internați la Oncologie

Părinții care au copiii la tratament oncologic la Cluj-Napoca se vor putea caza gratuit, în apropierea clinicii, pe perioada efectuării tratamentului copiilor.

Primăria Cluj-Napoca, prin Direcţia de Asistenţă Socială, în parteneriat cu I.O.C.N. şi Asociaţia umanitară “Alexandru Damian” intenționează să construiască o casă în apropierea Institutului Oncologic „Ion Chiricuță", pe strada Republicii, unde să se poată caza gratuit părinții care sunt în nevoie, pe perioada efectuării tratamentului copiilor.

Proiectul de hotărâre pentru aprobarea Acordului de parteneriat necesar implementării Programului social „Casa părinților” este supus aprobării Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca în ședința de miercuri, 8 mai.

"Terenul aflat în administrarea municipalității clujene care va fi pus la dispoziția programului „Casa Părinților” este situat pe strada Republicii. Prin acest proiect, familiile care au nevoie de cazare temporară la Cluj pentru tratamentul copiilor la Institutul Oncologic vor avea la dispoziție camere (capacitați de 2-5 persoane) cu băi proprii, bucătărie, spațiu de joacă, bibliotecă, internet, cameră pentru spălat, uscat haine și alte spații comune și dotări necesare pentru asigurarea unor condiții cât mai aproape de nevoile acestor oameni. Cazarea va fi gratuită, iar Primăria va asigura totodată contravaloarea consumului de utilități.

Urmărim să oferim sprijin familiilor care au copiii internați la Institutul Oncologic „Ion Chiricuță" prin parteneriatul dintre Primăria Cluj-Napoca prin Direcţia de Asistenţă Socială, I.O.C.N. şi Asociaţia umanitară “Alexandru Damian” pentru construirea unei case în apropierea Institutului, pe strada Republicii, unde să se poată caza gratuit părinții care sunt în nevoie, pe perioada efectuării tratamentului copiilor", precizează Primăria Cluj-Napoca.

Potrivit Proiectului de hotărâre pentru aprobarea Acordului de parteneriat necesar implementării Programului social „Casa părinților”, construcţia ar urma să se ridice pe un teren în suprafaţă de 680 mp aflat în proprietatea statului român şi în administrarea Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca, pe strada Republicii nr. 41-43.

Centrul va fi destinat cazării gratuite şi temporare a familiilor ai căror copii cu vârsta de până la 18 ani inclusiv se află sub tratament oncologic la Institutul Oncologic „Ion Chiricuță" din Cluj-Napoca.

Finanţarea integrală a cheltuielilor necesare elaborării proiectului şi execuţiei lucrărilor de construire va fi asigurată de Asociaţia umanitară “Alexandru Damian” care se obligă să finalizeze lucrările în termen de cel mult 5 ani de la încheierea acordului de parteneriat.

De asemenea, Primăria Cluj-Napoca este obligată să nu schimbe funcţiunea de locuinţă a centrului "Casa Părinților" pe o perioadă de 20 de ani, iar Direcţia de Asistenţă Socială va asigura furnizarea utilităţilor şi a serviciilor, precum şi finanţarea contravalorii consumului de utilităţi.

Loading...
Comenteaza