Cei 6.000 de turişti ce au petrecut 1 Mai în ,,Cheile Turzii” și „Cheile Turenilor” au lăsat în urmă mormane de gunoaie

Cei 6.000 de turişti ce au petrecut 1 Mai în ,,Cheile Turzii” și „Cheile Turenilor” au lăsat în urmă mormane de gunoaie

Echipe mixte formate din reprezentanți ai Consiliului Județean și rangeri Salvamont, au participat la o acţiune complexă de voluntariat care a avut ca obiectiv principal ecologizarea Rezervaţiilor Naturale ,,Cheile Turzii” și „Cheile Turenilor”.

Echipe mixte formate din președintele și cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Cluj, angajați ai aparatului de specialitate din cadrul instituției, precum și rangeri din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo – Biroul Arii Protejate, au participat la o acţiune complexă de voluntariat care a avut ca obiectiv principal ecologizarea Rezervaţiilor Naturale ,,Cheile Turzii” și „Cheile Turenilor”.

Desfășurată după mini-vacanța de 1 mai, când defileul a fost vizitat de nu mai puțin de 6.000 de turiști și alpiniști, acţiunea din Cheile Turzii a vizat, în special, igienizarea platoului și a traseului deschis turiştilor din rezervație, ca urmare a fluxului important de vizitatori din această perioadă. De asemenea, echipe mixte formate din reprezentanți ai Consiliului Județean și rangeri Salvamont au marcat câteva porțiuni din traseele cunoscute de cățărare (Traseul Triunghiul Galben și Punctul Roșu), respectiv au reabilitat poteca de vizitare din apropierea podului numărul patru.

În ceea ce privește acțiunea derulată în Cheile Turenilor, aceasta a vizat ecologizarea intrării în aria protejată desfășurată pe o suprafață de aproximativ 25 de ha, respectiv partea dintre localitatea Tureni, în amonte. 

Astfel, în cadrul acestor două activităţi de voluntariat desfăşurate simultan, au fost colectaţi zeci de saci cu diverse deşeuri nedegradabile, aceştia fiind transportaţi până la ieşirea din rezervaţii şi preluaţi ulterior de autospecialele unei firme specializate de salubritate.

 „Dincolo de satisfacţia în sine oferită de o zi minunată petrecută activ în natură şi pentru natură, ne bucurăm foarte mult de faptul că am reușit să sesizăm o creștere a gradului de civilizație a turiștilor care ajung la aceste obiective naturale de maximă atractivitate din județ. În acest moment, grație și activității deosebite depuse de rangerii Salvamont Cluj, Cheile Turzii și Turenilor sunt pe deplin ecologizate și pregătite pentru numărul mare de turiști preconizat pentru acest sezon de vizitare” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tișe.

Aceasta este cea de-a doua acţiune de acest fel organizată de SPJ Salvamont-Salvaspeo Cluj, serviciu public aflat sub autoritatea forului administrativ judeţean, de la începutul acestui an.

Loading...
Comenteaza