Foto Centru turistic şi de agrement în Făget! Va avea spa, piscină, teren de sport şi sală de evenimente

Aşa cum ZIUA de CLUJ scria, în exclusivitate, la mijlocul lunii februarie 2019, Campingul Făget va fi transformat în centru turistic şi de agrement. Investitor este fondatorul Albalact, Raul Ciurtin, prin dezvoltatorul Crisrock. Deși Unita Turism Holding (UTH) dorea 2,7 milioane euro, tranzacția s-a făcut la un preț în jurul a 2 milioane, conform informațiilor ZIUA de CLUJ.  

Centrul turistic şi de agrement, ce se va întinde pe o suprafaţă de 33.151 mp, va include piscină acoperită cu zonă VIP și piscină descoperită, centru spa și de cazare, terenuri de tenis, terasă, sală de evenimente, capelă de ceremonii şi parcare cu 142 de locuri. 

“Acolo va fi un complex modern, cu piscină acoperită, centru spa, facilități sportive. Estimăm că acesta va putea să fie funcțional din 2021, în varianta optimistă”, declara, în februarie 2019, arhitectul Matei Fârte, de la biroul de proiectare Arhimar Serv, pentru ZIUA de CLUJ. 

În şedinţa de luni, 15 aprilie 2019, consilierii locali urmează să aprobe Planul Urbanistic Zonal (PUZ) al complexului turistic și de agrement. Conform proiectului de hotărâre, principala clădire va avea structura 2S+P+2E, iar accesul se va face din strada Făgetului. Proiectul HCL poate fi consultat AICI! 

Pretenții imense pentru Făget și Beliș: 17 milioane de euro

Campingul din Cluj-Napoca și complexul turistic Fântânele-Beliș au fost scoase la vânzare acum 12 ani de către proprietarul UTH, Josef Goschy, odată cu alte patru unități hoteliere pentru că omul de afaceri voia să se concentreze pe modernizarea altor unități din lanțul turistic. Preţul inițial de vânzare fixat de Goschy pentru cele două obiective din Cluj era de 17 milioane de euro.

Campingul Făget, al cărui ultim preț de vânzare precizat de UTH era de 2,7 milioane de euro, negociabil, este compus dintr-un teren de 34.000 mp şi construcţiile aferente, cu toate utilităţile - apă, gaz şi energie electrică.

Prețurile practicate la căsuțe pe site-ul UTH erau: cameră single - 72 lei/zi, cameră dublă - 84 lei/zi, loc de campare - 25 lei/zi, loc pentru rulotă - 50 lei/zi. Campingul a fost construit în mai multe etape, între anii 1999 și 2007, înglobând 40 de căsuțe.   

 Camping Făget

- Amplasare: zona de agrement a municipiului, la 6 km de centru
- Specificul zonei: rezidențială în plină dezvoltare
- Acces: din șoseaua Cluj-Napoca - Turda
- Anul construcției: 10 căsuțe - 1999, 10 căsuțe - 2000, 20 căsuțe - 2007
- Suprafață teren: 34.000 mp
- Locuri de cazare: 40 camere, cu 2 paturi
- Suprafața unei camere: 7,4 mp
- Utilități: apă, canalizare, energie electrică, gaz metan, rețea telefonică
- Structura clădirii: suprastructură de lemn
- Finisaje: lambriuri băițuite și tâmplărie lemn
- Restaurant: 64 locuri

Sursa: UTH

VEZI ŞI 30 de milioane de euro din vânzarea Albalact + A deschis patru companii imobiliare în Cluj 

Loading...
Comenteaza