CFR, de acord să predea Parcul Feroviarilor Primăriei Cluj-Napoca. Ce paşi au făcut autorităţile locale SONDAJ

CFR, de acord să predea Parcul Feroviarilor Primăriei Cluj-Napoca. Ce paşi au făcut autorităţile locale SONDAJ
În urmă cu un an, primarul Emil Boc declara că va prelua Parcul Feroviarilor, dacă îi va fi oferit gratuit. Dorinţa i s-a împlinit: Compania de Căi Ferate Române (CFR) s-a arătat dispusă să predea municipalităţii clujene dreptul de proprietate a terenului.

La începutul lunii octombrie, la opt luni de la data solicitării formulate în acest scop de reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca, Sucursala Regională de Căi Ferate Cluj şi-a exprimat acordul cu privire la transferul terenului respectiv.

"Prin prezenta vă aducem la cunoştinţă că în urma consultării forului superior, respectiv a Companiei de Căi Ferate Române CFR SA Bucureşti, aceasta şi-a exprimat acordul cu privire la transferul terenului în suprafaţă de 53.457 mp, aferent ParculuI Feroviarilor, în favoarea municipiului Cluj-Napoca, comunicându-ne în acest sens că acesta face obiectul unei hotărâri emise de Guvernul României", se arată în răspunsul trimis.

Totuşi, pentru ca terenul să intre în administrarea Primăriei Cluj-Napoca, autorităţile locale trebuie să iniţieze demersurile necesare în vederea preluării acestuia. La solicitarea ZIUA de CLUJ, reprezentanţii municipalităţii au precizat care sunt paşii pe care i-au întreprins până în momentul de faţă.

"Într-o primă fază au fost solicitate Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului Transporturilor informaţii cu privire la apartenenţa terenului aferent Parcului Feroviarilor la domeniul public sau privat al statului, urmând ca după primirea informaţiilor solicitate să înaintăm Consiliului Local un proiect de hotârâre privind aprobarea solicitării de trecere a acestui teren în domeniul public al municipiului Cluj-Napoca", au transmis reprezentanţii primăriei.

Solicitarea prin care autorităţile locale cereau transferul gratuit al dreptului de proprietate privind terenul aferent Parcului Feroviarilor a fost trimisă în luna februarie, după ce la începutul lunii octombrie a anului trecut primarul Emil Boc a declarat că municipalitatea este pregătită să preia parcul, o locaţie care se găseşte într-o stare deplorabilă de câțiva ani, în cazul în care îi va fi oferit.

"Dacă ni se va oferi, îl vom lua cu mare drag. Orice parc al municipiului care ne va fi dat noi îl vom moderniza şi îl vom întreţine. Orice parc al Clujului care na fi oferit  îl vom lua, fără niciun fel de problemă, de la orice proprietar. Trebuie doar să ni-l dea pentru că, oricum, clujenii cred că orice obiectiv din Cluj e al primăriei. Aşa încât cu cât îl va primi mai repede cu atât mai bine. Orice spaţiu neîntreţinut din oraş, orice lucru care nu arată bine lumea crede că e de vină primăria", a afirmat Boc, la momentul respectiv.

Parcul Feroviarilor, al doilea ca suprafață din oraș, care se întinde pe 5,4 ha, a ajuns o ruină. Investitorul care s-a asociat cu CFR și a promis acum opt ani de zile că va face investiții uriașe a renunțat la proiect, iar parcul s-a reîntors în proprietatea Companiei Naționale de Căi Ferate.

ZIUA de CLUJ vă invită la sondaj. Ce ar trebui să facă primăria cu acest spaţiu.


 

Loading...
Comenteaza