Cine vrea să modernizeze Podul N. Ar urma să fie gata la final de 2019

Cine vrea să modernizeze Podul N. Ar urma să fie gata la final de 2019

Podul de la capătul Mănășturului, de la ieșirea spre Florești, va fi modernizat până la finele anului 2019. Investiţia se ridică la 1,1 milioane de lei, iar singura firmă interesată de această lucrare este Diferit SRL, oferta fiind în evaluare financiară. 

"Până la finele lunii februarie 2019, sperăm să adjudecăm licitaţie. Avem o ofertă (Diferit SRL, conform SEAP), care se află în faza de evaluare financiară (data limită: 28 februarie 2019). Nu ar trebuie să avem parte de constaţii. Durata de execuţie a lucărilor este de 9 luni, ar trebuie să fie gata până la finalul lui 2019", a declarat viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, la un post de radio local. 

Costul proiectului este de 1,1 milioane de lei (cu TVA)

Podul urmează să sufere modificări importante: regândirea carosabilului și trotuariului, întărirea structurii și refacerea hidroizolațiilor. În plus, înfățișarea podului va fi schimbată, chiar dacă se vor menține anumite elemente din actualul look.

Și iluminatul stradal va fi modernizat. Stâlpii de pe pod vor avea 6 m înălțime, iar cei de pe străzile din jur, 10 m. Noii stâlpi de iluminat au fost împărțiți astfel: Calea Florești - 15, Str. Bucium - 10, Bulevardul 1 Decembrie - 10, bretelele de urcare pe pod - 39 de stâlpi.

6 camere video pentru supravegherea circulației 

Pe lângă aspectul estetic, sunt și altele care vizează utilitatea podului prinse în proiectul de modernizare. Urmează să se realizeze o hidroizolaţie performantă, să se pună borduri de granit, să se refacă trotuarele şi să se aştearnă covor asfaltic proaspăt. Noutatea o reprezintă panourile fonoabsorbante, datorită cărora locuitorii din Mănăştur vor fi mai puţin afectaţi de zgomotul produs de trafic. Pasajul va avea partea carosabilă de 18.50 m lățime, pista de bicicliști de 2 m lățime pe partea dreaptă și trotuare de 1,20 m lățime dreapta, respectiv 1 m lățime pe partea stângă. 

Loading...
Comenteaza