Foto Cine vrea să transforme Piaţa Lucian Blaga într-o zonă "prietenoasă" cu pietonii. Contract de 21,5 milioane lei

Patru asocieri au depus oferte pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de transformare a Pieţei Lucian Blaga din Cluj-Napoca, zonă pe care municipalitatea o doreşte mai "prietenoasă" cu pietonii. Contractul este estimat la peste 21,5 milioane lei.

La licitaţia de proiectare și execuție pentru proiectul "Creşterea şi îmbunătățirea spațiului pietonal în zona urbană: reabilitare şi extindere zona pietonală Piaţa Lucian Blaga, strada Republicii (primul tronson), strada Napoca, strada Petru Maior şi strada Emil Isac şi amenajare piste de biciclete" au fost depuse patru oferte din partea asocierilor SC ARL SA cu SC Planwerk SRL, Flash Lighting cu Struct Quality si Ro-Verde, Diferit SRl cu Starcom Exim SRL şi Consorizio Stabile SRl cu Diluca Project. Procedura este în faza de evaluare tehnică a ofertelor, iar câştigătorul va fi anunţat până în primăvara anului viitor. Pentru realizarea acestui proiect, Primăria Cluj-Napoca a depus cerere de finanțare din bani europeni. 

Se reduce numărul de benzi auto, avantaj pietonii și bicicliștii

Piața Lucian Blaga, cu numai patru benzi. Strada Petru Maior, cu trei. Strada Napoca, redusă la două benzi, la fel și strada Republicii, până la intersecția cu Avram Iancu. Extinderea spațiului pietonal, mai ales în piață, în fața cafenelei Croco. Piste de biciclete pe fiecare dintre aceste artere. Arbori pe toate segmentele propuse modernizării. 

”Gradul de încărcare va crește, e adevărat, dar până în 2020, când ar trebui să fie finalizat acest proiect, ar trebui să se ia și alte măsuri pentru reducerea traficului rutier”, a subliniat Tudor Pănescu, arhitect la Planwerk. Aceasta este societatea care a realizat proiectul; tot Planwerk a desenat şi Piaţa Unirii, aşa cum arată ea acum. 

În Piața Lucian Blaga și pe strada Emil Isac ar urma să fie amplasate stații de încărcare pentru mașini electrice, tot în piață ar urma să fie instalată o toaletă publică, în locul tarabelor de flori existente. Sunt propuși arbori de trei tipuri: arțari în zona trotuarelor înguste, platani în față cafenelei Croco și tei pe strada Petru Maior, unde există deja și alți tei.

O dezbatere publică pe tema reamenajării Pieţei Lucian Blaga a avut loc, la începutul anului, în cadrul evenimentelor organizate de Centrul de Inovare și Imaginație Civică. 

Loading...
Comenteaza