Consiliul Județean a publicat lista cu proiectele finanțabile în 2019

Consiliul Județean a publicat lista cu proiectele finanțabile în 2019

Lista finală a proiectelor câștigătoare din sfera cultelor și suma ce va fi alocată fiecărei entități deponente va fi aprobată de Consiliul Județean (CJ) Cluj în ședința extraordinară de marți, 4 iunie.

CJ Cluj se va întruni într-o nouă ședință extraordinară, marți, 4 iunie,  pentru a aproba lista finală a proiectelor câștigătoare din sfera cultelor și suma ce va fi alocată fiecărei entități deponente.

La sfârșitul săptămânii trecute, forul administrativ județean a aprobat lista proiectelor ce vor fi susținute din fonduri nerambursabile, proiecte depuse de către organizații nonprofit și de entități publice din sfera tineretului și activităților socio-educaționale, a sportului și culturii, precum și din sfera activităților ce vizează continuarea acțiunilor de marcare a Centenarului Marii Uniri.

Sfera tineretului și cea a culturii au constituit două domenii care au prezentat un interes deosebit pentru solicitanți, fiind înregistrate 142 de cereri pentru tineret, din care 102 aprobate de CJ, respectiv 129 de cereri la cultură, din care tot atâtea urmează a fi susținute din fondurile alocate, fiecăruia dintre cele două domenii fiindu-i repartizată suma de 600.000 de lei. În sfera tineretului, din suma totală alocată, 563.000 de lei vor fi acordați entităților câștigătoare, restul de 37.000 de lei constituind un fond de rezervă.

Pentru susținerea activităților și programelor sportive, CJ Cluj a alocat în acest an 1,7 milioane de de lei, din care majoritatea vor fi utilizați pentru cele 85 de proiecte ce au întrunit toate criteriile de eligibilitate prevăzute în regulament, dintr-un total de 89 depuse. Restul sumei, în cuantum de 5.000 de lei reprezintă fond de rezervă pentru domeniul activităților și programelor sportive.

"Din dorința de a continua marcarea în mod corespunzător a Centenarului Marii Uniri, forul administrativ județean a venit în sprijinul entităților care au elaborat inițiative în acest sens, alocând 200.000 de lei. 28 de structuri au depus solicitări ce au ca obiectiv marcarea acestui moment istoric deosebit, 27 urmând să fie susținute financiar de CJ, valoarea alocărilor fiind de 192.000 de lei, iar fondul de rezervă, 8.000 de lei.

Lista tuturor entităților ale căror inițiative au îndeplinit condițiile cerute pentru acordarea de finanțare și suma aprobată a fi alocată fiecărei organizații în parte este disponibilă pe site-ul oficial al Consiliului Județean Cluj, la secțiunea Hotărârile CJ Cluj.

Aceste structuri nonprofit vor fi înștiințate atât în scris, cât și în format electronic, în legătură cu aprobarea finanțării programului propus, valoarea finanțării, precum și în ce privește alte aspecte legate de decontarea în condiții corespunzătoare a cheltuielilor proiectului", se mai arată în comunicatul CJ Cluj.

Loading...
Comenteaza