Cluj-Napoca a primit o singură ofertă în licitația pentru tramvaie noi

Cluj-Napoca a primit o singură ofertă în licitația pentru tramvaie noi

Astra Vagoane Călători este unicul ofertant pentru procedura de achiziție a 22 de tramvaie noi, lansată de Municipiul Cluj-Napoca. Reprezentanții primăriei au declarat că analizează oferta depusă de către producătorul arădean de material rulant. 

Valoarea estimată pentru cele 22 de tramvaie este de 190 milioane lei, fără taxa pe valoarea adăugată (41 de milioane de euro), conform Club Feroviar. Primăria Cluj-Napoca menționează că va fi încheiat un acord-cadru, cu o singură companie, pentru furnizarea tramvaielor. Durată acordului va fi de patru ani.

Licitația a fost lansată în februarie și cu toate că termenul inițial pentru depunerea ofertelor fusese stabilit până la 19 martie, a fost ulterior prelungit până la 18 mai. Criteriul de atribuire va urmări cel mai bun raport calitate-preț în privința prețului ofertei cu o pondere de 80%. O pondere de 10% va avea criteriul numărului de călători transportați peste valoarea minimă impusă, cu respectarea standardului de 1 călător/0,125 mp.

Mai departe, garanția extinsă peste limită minimă impusă în caietul de sarcini (5 ani sau 350.000 km), dar nu mai mult de 10 ani (sau 700.000 km - raportat la 70.000 km/an),va avea tot o cotă de 10% în ceea ce privește criteriile de atribuire. Potrivit acordului-cadru, se vor încheia mai multe contracte subsecvente în cadrul cărora pot fi livrate unul până la trei tramvaie.

Un contract subsecvent poate fi încheiat la fiecare 6 luni sau mai puțin (de la data semnării acordului-cadru), dar trebuie să se aibă în vedere termenul de livrare de 11 luni. La începutul lunii mai primăria a depus cereri de finanțare în valoare de peste 100 de milioane de euro pentru susținerea transportului electric nepoluant în oraș. În această cerere de finanțare este cuprinsă și achiziția celor 22 de tramvaie noi.

Loading...
Comenteaza