Clujul rămâne încă atractiv pentru outsourcing

Clujul rămâne încă atractiv pentru outsourcing
Costurile înregistrate de companiile de outsourcing în România sunt printre cele mai scăzute din regiune, București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara fiind în categoria celor mai ieftine destinații ale centrelor de Business Process Outsourcing (BPO) și Shared Services Center (SCC), între orașele din regiune care concentrează cele mai multe astfel de firme.

Costurile stabilirii unui astfel de business în Europa Centrală și de Est au crescut în ultimii ani, iar o mare parte a acestei majorări este determinată de evoluția salariilor. Creșterea de salarii este considerată importantă pentru această industrie, dar nu este văzută ca un risc major pentru operatorii din domeniul BPO/SSC, potrivit unui raport al firmei Colliers International, care analizează Polonia, România, Ungaria, Cehia, Slovacia și Bulgaria.

"Nu aș spune că este un <>, dar este, evident, un factor semnificativ. Investitorii care își dezvoltă afacerile în Europa Centrală și de Est sunt conștienți că în prezent angajații din regiune sunt foarte bine calificați și lucrează în procese care necesită pregătire tot mai ridicată. Astfel, costurile cu salariile trebuie să reflecte această evoluție, parte a parcursului oricărei economii emergente. Disponibilitatea resursei umane și experiența profesională a acesteia sunt exact factorii care atrag furnizorii de servicii BPO/SSC să-și deschidă operațiuni în Polonia", spune Jacek Levernes, președinte al consiliului director al Association of Business Service Leaders (ABSL).

Articolul integral AICI. 

Loading...
Etichete
Comenteaza