Clujul scapă de vandalizarea cu graffiti / Primăria cumpără instalație de curățat eco

Clujul scapă de vandalizarea cu graffiti / Primăria cumpără instalație de curățat eco

Centrul Clujului, în special clădirile proaspăt renovate, suferă de o mare problemă: graffiti-urile apărute peste noapte. Primarul Emil Boc a cerut sancționarea aspră a celor care mâzgălesc fațadele imobilelor, iar acum va fi achiziționată și o instalație de curățare. 

În Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) a fost lansată, vineri, o licitație publică privind "furnizare produse: LOT 1 - Autovehicul multifuncțional cu instalație de curățat marcaje -740.000 lei și LOT2 - Instalație mobilă de curățat ecologic graffiti - 245.000 lei". Suma totală a investiției se ridică la 985.000 lei, iar termenul limită de depunere al ofertelor este 5 iulie 2019. 

Amintim că, în octombrie 2018, un tânăr din Apahida a fost amendat cu 2.500 de lei, după ce a vopsit pereţii unei clădiri din centrul istoric al oraşului care tocmai fusese renovată. La scurt timp după incident, primarul Emil Boc a propus modificarea cuantumului amenzilor de la 1.000-2.500 lei, cât este în prezent, la 5.000-10.000 lei, în vederea descurajării unor asemenea acte de distrugere. 

 

Loading...
Comenteaza