Consilierii locali ai PNL îi bat obrazul lui Boc; ce îi reproşează

Consilierii locali ai PNL îi bat obrazul lui Boc; ce îi reproşează
Consilierii locali din PNL îi bat obrazul primarului Emil Boc şi cer demisia directorului companiei de transport în comun care operează în oraş.

Luarea de poziţie a consilierilor locali PNL vine după ce licitaţia pentru traseele județene de transport a fost adjudecată în această săptămână, iar câștigătorii au fost anunțați oficial. Pentru Florești, o singură firmă a depus ofertă și a câștigat transportul pe următorii 5 ani, e vorba de Fany. "Reprezentanții RATUC au precizat pentru mass media locală că nu a participat la această licitație - cea pentru traseele județene - pentru că Regia nu era înregistrată ca și societate comercială. Acest lucru s-a făcut abia miercuri, 18 decembrie. Curios lucru. La ultima ședință a Consiliului local Cluj-Napoca, grupul consilierilor locali ai PNL Cluj-Napoca a solicitat să se amâne discuțiile referitoare la RATUC până când această societate va fi înregistrată sub noua formă juridică aprobată în ședința anterioară - societate pe acțiuni. Am solicitat acest lucru tocmai pentru a nu se adopta măsuri care ulterior s-ar dovedi păguboase și purtătoare de daune pentru bugetul local din cauza faptului că nimeni nu are și nu își poate asuma o responsabilitate. Să nu luăm hotărâri în numele unei societăți comerciale care încă nu era înregistrată. Decizia noastră, din rațiuni care ne scapă, a fost sancționată dur de către primarul Emil Boc ca fiind o acțiune a noastră pe față în favoarea firmelor private de transport și în defavoarea RATUC, respectiv a clujenilor. Asta în timp ce directorul din subordinea sa nu participa la o licitație din cauza faptului că "Regia nu era înregistrată ca și societate comercială". Aceasta este dubla măsură pe care o aplică primarul Emil Boc: pentru unii mumă, pentru alții ciumă", susţin consilierii locali ai PNL într-un comunicat de presă.


Aceştia cer demisia sau demiterea de îndată a directorului RATUC Liviu Neag. "Deoarece, în conformitate cu cele susținute de către primarul Emil Boc la adresa noastră că "ne batem joc de clujeni" și că "facem pe față jocul firmelor private de transport persoane", constatăm că acest lucru l-a făcut, de fapt directorul din subordinea sa, care nici măcar nu a mimat dorința de a participa la licitațiile pentru traseele județene de transport persoane care, prin nedepunere de oferte, au fost adjudecate de către companiile particulare de transport local", arată aceştia.

Consilierii locali ai PNL susţin că Centrul Naţional de Management al Societăţii Informaţionale a acordat traseele în funcţie de o serie de punctaje, în care RATUC se încadra cu punctaje mari, e vorba de "vechime parc", "tip deţinere", "grad de confort", "vechime traseu", "aer condiţionat" şi "insolvenţă". "Cu toate acestea, pe traseele Cluj-Floreşti, Cluj - Cetatea Fetei şi Cluj - Floreşti - Tăuţi doar Fany a depus oferte. De altfel, atragem atenția că pe multe trasee nu a existat decât câte o singură ofertă", acuză consilierii.


"Este deosebit de scandalos faptul faptul că RATUC, în prezent Compania de Transport Public Cluj - Napoca S.A. nu a depus nici o ofertă pentru vreun traseu de pe raza judeţului. Mai mult, RATUC a cedat până şi ultimul traseu din judeţ, cel de pe Baciu, a cărui licenţă a deţinut-o în urma licitaţiilor aferente perioadelor 2005-2008, 2008-2013. Deși beneficia de punctaj maxim, 12 puncte, la capitolul vechime traseu, deşi prin simpla participare cu un autobuz an de fabricaţie 2001 și-ar fi păstrat traseul, RATUC nu s-a regăsit pe lista ofertanţilor pentru traseul Baciu-Cluj.
Motiv pentru care cerem demisia sau demiterea de îndată a acestuia și o anchetă internă pentru a se stabili motivele sabotării regiei din subordinea Consiliului Local Cluj-Napoca", mai spun consilierii.

Loading...
Comenteaza