Contre Tişe - primarul din Sănduleşti pe tema drumului ce duce spre Cheile Turzii: "Licitaţia este în curs, primarul PSD îşi face campanie electorală"

Contre Tişe - primarul din Sănduleşti pe tema drumului ce duce spre Cheile Turzii: "Licitaţia este în curs, primarul PSD îşi face campanie electorală"

Locuitorii comunei clujene Sănduleşti cer asfaltarea unui drum de piatră, care face legătura cu o zonă turistică importantă din judeţ. Oamenii au protestat, vineri, în faţa Primăriei din localitate. 

Amintim că, locuitorii din Sănduleşti s-au adunat, vineri, în faţa Primăriei având pancarte cu mesaje precum „Nu izolaţi Cheile Turzii, nu stopaţi turismul”, „Consiliul Judeţean Cluj – vrem asfaltarea DJ 103G”, „Consiliul Judeţean Cluj, indiferenţă faţă de dezvoltarea comunei Sănduleşti”, ei cerând Consiliului Judeţean Cluj asfaltarea unei porţiuni de 4 kilometri a drumului judeţean DJ103G, din care 800 de metri se află în intravilanul comunei, printre case. 

Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Cluj susţine că licitaţia pentru execuţia lucrărilor necesare pe acest drum este în curs, de aici şi întârzierea asfaltării. 

"Cunoaștem starea drumului și suntem preocupați să-l asfaltăm cât mai repede. Regretăm disconfortul creat locuitorilor comunei.  În ultimii doi ani am asfaltat peste 20 de km de drumuri care duc la Săndulești și Cheile Turzii, respectiv  DJ 103 G și DJ 107 L. A fost asfaltat inclusiv drumul aflat în intravilan și pe care exista în prealabil asfaltat.

Întârzierea asfaltării celor 4 km rămași, din care 800 m în interiorul localității, se datorează procedurii de licitație, care este în curs, pentru proiectare în vederea execuției lucrărilor. Porțiunea aceasta rămasă fiind drum de pământ nu poate intra în categoria întreținere curentă în contextul respectării normativelor și metodologiei", transmite CJ Cluj. 

La proteastul de vineri a fost prezent şi primarul comunei Sănduleşti, Călin Fărgaciu, care a declarat că piatra de pe drum este spălată de ploi şi se formează noroi, devenind impracticabil. „Este dezastru, se formează şanţuri. Am fost nevoiţi chiar să scoatem cu tractoarele autocare cu turişti străini care erau împotmolite. Vara când e cald şi trec maşini se formează praf care intră în casele oamenilor. Este un drum de mare importanţă turistică pentru judeţul Cluj iar oamenii din comună nu mai au răbdare. O soluţie ar fi ca porţiunea de 800 de m din intravilanul comunei să fie atribuiţi comunei iar Consiliul Judeţean Cluj să ne asigure finanţarea ca să putem să îl asfaltăm noi, iar atfel se va asigura confortul necesar locuitorilor şi turiştilor. Este o soluţie tehnică uşoară, care poate debloca situaţia”, a spus Fărgaciu.

Pimarul consideră că drumul ar putea fi asfaltat, astfel, până la sfârşitul anului.

Şefii judeţului se arată deranjaţi de declaraţiile primarului din Sănduleşti, susţinând că acesta cunoaşte situaţia drumului şi se foloseşte de situaţie pentru a-şi face campanie electorală. 

"În egală măsură condamnăm ferm poziția primarului PSD și a conducerii PSD Cluj care cunosc situația și care folosesc astfel de pretexte pentru campanie electorală.  Este regretabil ca în astfel de modalități să-ți faci campanie electorală, însușindu-ți în același timp, fără nici un merit, lucrările de asfaltare făcute până acum de Consiliul Județean Cluj spre și înspre comuna Săndulești", se mai arată în comunicatul de presă remis de CJ Cluj. 

Nu în ultimul rând, la protestul de vineri, un alt locuitor din Sănduleşti a avertizat că dacă drumul judeţean nu va fi asfaltat, locuitorii comunei îl vor bloca.

Loading...
Comenteaza