De ce nu este încă funcţional parkingul de pe Negoiu

De ce nu este încă funcţional parkingul de pe Negoiu

Recepţia parkingului de pe Negoiu (Mănăştur), construcţie pe 5 etaje şi care dispune de 372 de locuri de parcare, a fost făcută în decembrie 2017, însă garajul suprateran nu este încă funcţional.

Întârzierile sunt provocate de o serie de materiale ce trebuie înlocuite pentru ca parkingul să poată primi aviz ISU.

"După Colectiv s-au înăsprit draconic regulile ISU pentru avize. Parkingul a fost proiectat înainte de acel eveniment tragic astfel că, la momentul recepţiei obiectivului de investiţie ISU a impus nişte condiţii de schimbare a unor materiale de la parking, materiale care au trebuit să fie aduse de către o firmă de specialitate şi înlocuite. Suntem în procedura de înlocuire. Cert este că nu mai e foarte mult până când acest parking va fi dat în folosinţă", a declarat primarul Emil Boc, în cadrul matinalului Realitatea FM Cluj.

Amintim că parkingul trebuia sa fie gata în august 2015, dar lucrările au bătut pasul pe loc din cauza problemelor Construdava. Firma a câştigat licitaţia împreună cu ICCO Energ, din Braşov, dar a dat faliment. Ca să nu organizeze o nouă licitaţie, Primăria Cluj-Napoca a negociat în urmă cu un an cu braşovenii să vină să preia proiectul, iar aceştia s-au apucat acum de treabă.

ICCO Energ este o societate în spatele căreia se află un personaj cercetat în dosarul de abuz în serviciu al primarului PNL al Braşovului, George Scripcaru. Unul dintre acţionarii ICCO Energ este ICCO Electric, firmă aflată în insolvenţă, care aparţine omului de afaceri Călin Filimon Costan.

Scripcaru a fost acuzat de încheierea unor contracte de vânzare-cumpărare sau prestări servicii de către CET Braşov sau Tetkron SRL, societăți deținute de primărie, cu Bepco Ghimbav, societate controlată de Simina Costan, Călin Costan şi Mihai David (fost director al Hidroelectrica), prin care s-a urmărit devalizarea celor două societăţi şi scoaterea lor de pe piaţa energiei în favoarea BEPCO.

Loading...
Comenteaza