DEZBATERE PUBLICĂ. Parcări pentru biciclete în parking-urile Clujului

DEZBATERE PUBLICĂ. Parcări pentru  biciclete în parking-urile Clujului
| Foto: Bugetare Participativa

Cetățenii sunt invitați la o dezbatere publică pe tema parcărilor pentru biciclete în parking-urile Clujului.

Miercuri, 14 august, începând de la ora 17:00, în sala de sticlă a Primăriei Cluj-Napoca va avea loc dezbaterea publică privind aprobarea modificării și completării anexei la hotărârea nr. 238/ 2010 (aprobarea regulamentului de exploatare a parkingurilor din cartierele municipiului situate pe domeniul public, edificate din fondurile municipalității), astfel cum a fost modificată prin hotărârea nr. 473/ 2011.

Acces cu cartelă, taxă anuală

Proiectul prevede realizarea de locuri de parcare destinate bicicletelor în parking-urile de cartier al municipalității. Pentru implementarea proiectului este nevoie de modificarea regulamentului de exploatare a parkingurilor din cartierele municipiului Cluj-Napoca printr-o hotărâre de Consiliu Local.

  • abonament anual pentru persoanele care au reședința în apropiere (cartier)
  • maximum 4 locuri/ unitate locativă 
  • tarif de parcare - 50 lei/an
  • subînchiriere interzisă 

Proiectul supus consultării publicului poate fi consultat AIC!

Cicliștii, despre proiect: "Binevenit, dar simbolic!"

Reprezentanții Clubului de Cicloturism Napoca (CNN) salută inițiativa, dar susțin că ea nu rezolvă problema bicicliștilor. „Ce se propune acum de către primărie, precum rastele de biciclete în parkingurile din cartiere, este în principiu binevenit, dar este ceva mai degrabă simbolic. La fel ca în cazul proiectului ClujBike, rămas la câteva sute de biciclete la un oraș de sute de mii de locuitori.

Sunt niște «picături în ocean», valoroase doar mediatic, educativ și politic. Clujul are nevoie de pași hotărâți, pe scară largă, nu de proiecte - pilot care pot deservi doar un procent infim din multele zeci de mii de existenți sau potențiali bicicliști, care au probleme în a-și parca bicicleta în cartiere”, precizează CCN.

Mai multe, AICI!

Loading...
Comenteaza