Dezinsecție de toamnă la Cluj. Ce produse antițânțari vor fi folosite

Dezinsecție de toamnă la Cluj. Ce produse antițânțari vor fi folosite

Primăria Cluj-Napoca va demara acțiunea de dezinsecție pe domeniul public și privat. Operațiunea se va desfășura în perioada 9 – 18 septembrie, între orele 21:00 – 06:00, în funcție de condițiile meteorologice.

Produsele folosite în acțiunea de dezinsecție sunt Detral Super și Microsin – insecticid special conceput pentru combaterea țânțarilor adulți și Vectobag WG – special conceput pentru combaterea țânțarilor aflați în stadiul de larvă, fiind avizate de Ministerul Sănătății – Comisia Națională a Produselor Biocide.

Ele fac parte din grupele Xn respectiv Xi de toxicitate și se regasesc în Registrul Național al produselor biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană. Acțiunea este realizată de Coral Impex.

"Din punctul de vedere al eficienţei aplicării măsurilor de combatere şi eliminare a unor potenţiale focare de infecţie, acțiunile de dezinsecţie trebuie tratate în mod unitar atât pe domeniul public cât şi privat, spații deschise ale persoanelor fizice și juridice la nivelul localităţii, pentru evitarea unor reinfestări sau apariţii a unor noi zone contaminate, motiv pentru care se recomandă tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de locatari/ proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor să efectueze tratamente de dezinsecţie pe păşuni, în depozite de anvelope uzate, subsoluri, casa scării de la blocuri în perioada de desfășurare a acţiunilor de dezinsecţie efectuate pe domeniul public și privat, spații deschise ale persoanelor fizice și juridice", a transmis municipalitatea clujeană.

Loading...
Comenteaza