Elevii din comunele clujene au acum cu ce merge la şcoală

Elevii din comunele clujene au acum cu ce merge la şcoală
Judeţul Cluj a primit şapte microbuze şcolare care vor fi repartizate unităţilor de învăţământ din mediul rural. Cheile mijloacelor de transport pentru elevi au fost înmânate de către ministrul Transporturilor, Ioan Rus, cel al Muncii, Rovana Plumb, şi de la ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea.

Miniştrii Ioan Rus, Rovana Plumb şi Aurelia Cristea au înmânat cheile celor şapte microbuze şcolare primarilor din şapte comune clujene. La finalul ceremoniei de predare-primire, demnitarii au urcat în unul din mijloacele de transport, pentru a-l testa.

"Este foarte confortabil acest microbuz. Trebuie să avem grijă de copiii noştri, să îi transportăm în siguranţă", a spus ministrul Muncii, în timp ce se aşeza pe o banchetă din interiorul microbuzului.

La rândul său, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a declarat că livrarea microbuzelor destinate transportului elevilor din mediul rural este o măsură a Guvernului prin care îşi arată "preocuparea de a avea un popor inteligent şi sănătos".

"Programul este în derulare, deci nu vom reuşi să dăm microbuze la toate şcolile din România care au nevoie. Este un program care se derulează, va fi şi în anii următori. Unele se vor defecta, vor trebui reînnoite. De reţinut este preocuparea pentru a asigura condiţii de învăţare a copiilor noştri", a spus Rus.

Întrebat de jurnalişti cum răspunde acuzaţiilor unor primari liberali, potrivit cărora a acordat microbuzele pe criterii politice, Rus a răspuns că majoritatea primarilor care au primit microbuze "sunt şi primari PDL şi PNL, deci acuză pe bună dreptate", apoi a spus, glumind: "Vedeţi că la domnul primar ungur i le-am dat cu probleme la partea de frânare!".

Microbuzele au capacitatea de a transporta 16 elevi, sunt de culoare galbenă, iar pe fiecare dintre ele este inscripţionat textul: "Microbuz achiziţionat de Guvernul României prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice". De noile achiziţii se vor bucura elevii din şapte comune clujene: Aghireşu, Călăţele, Cătina, Cojocna, Corneşti, Frata şi Panticeu.

Loading...
Comenteaza