Emerson, exasperată de infrastructura proastă din zonă. Uioreanu îi cere explicaţii lui Boc UPDATE Ce răspunde Primăria

Emerson, exasperată de infrastructura proastă din zonă. Uioreanu îi cere explicaţii lui Boc UPDATE Ce răspunde Primăria
Consiliul Judeţean acuză: pentru că nu a găsit deschidere la primarul Emil Boc, unul dintre cei mai mari investitori din judeţ, Emerson, s-a adresat CJ, exasperat de starea proastă a infrastructurii. Preşedintele CJ Cluj cere acum explicaţii primarului, într-o scrisoare deschisă.

"Exasperaţi de starea proastă a infrastructurii de acces spre fabrica pe care o deţin în municipiul Cluj-Napoca, dar şi de lipsa de reacţie a administraţiei locale la nenumăratele adrese şi discuţii purtate de-a lungul anilor cu conducerea Primăriei, oficialii Emerson au cerut sprijinul Consiliului Judeţean Cluj", spune preşedintele instituţiei, Horea Uioreanu. "Problemele ridicate de conducerea companiei nu sunt deloc noi, sunt cunoscute de întreaga opinie publică şi „simţite" de muncitorii care lucrează în parcul Tetarom II".


Concret, din cauza stării deplorabile a drumurilor de acces, inclusiv a străzii Emerson, asfaltată, dar aflată în afara programului de salubrizare al municipalităţii, compania a fost nevoită să programeze spălări suplimentare a panourilor fotovoltaice din campus şi să cureţe de şase ori filtrele de la două dintre clădirile din parc. Mai mult, canalizarea străzii se înfundă la fiecare ploaie serioasă cu praful şi pietrişul adus de ape din strada adiacentă, Grigore Ignat, care asigură accesul spre un alt obiectiv important al judeţului, staţia de epurare a apelor uzate. Curăţarea canalizării este efectuată tot de Emerson, pe cheltuiala proprie, în caz contrar una din porţile de acces în parcul industrial ar fi inundată şi impracticabilă. Pe de altă parte, au fost cazuri în care pietrele aruncate de roţile maşinilor de mare tonaj au spart geamurile de la poarta de acces.


"Domnule primar,  mă văd nevoit să apelez la această formulă de comunicare deoarece nu intervenţiile anterioare ale oficialilor de la Emerson au rămas fără rezultat, ci şi apelurile publice ale conducerii Tetarom, ale mele personal sau ale consilierilor locali, pentru a vă transmite public solicitările companiei locate în parcul industrial Tetarom II", acuză Uioreanu. Acesta îi cere lui Boc să dispună curățarea și spălarea cu o frecvență mai mare a străzii Emerson și reabilitarea în regim de urgență a străzii Grigore Ignat. "De asemenea, vă rugăm să faceți publice informațiile privind graficul anual al lucrărilor de întreținere a străzii Emerson, grafic care să cuprindă curățarea, spălarea și acțiunile de deszăpezire ale acestei artere care asigură accesul spre locul de muncă a aproape 3000 de clujeni", spune Uioreanu.

UPDATE

Primaria Cluj-Napoca precizează că strada Căppitan Grigore Ignat este cuprinsă în lista străzilor care vor fi reabilitate în proiectul cu finanţare europeană ce modernizează trama stradală din zonă."Acest proiect se află în faza de finalizare a procedurilor de atribuire a lucrărilor de execuţie, urmând să demareze lucrările efective în cursul anului 2014", explică Primăria.


În ce priveşte salubrizarea străzii, Primăria anunţă că strada Emerson a fost cuprinsă din acest an în programele municipale şi a fost predată operatorului de salubritate care deserveşte zona, Brantner-Vereş.

Loading...
Comenteaza