În aşteptarea turiştilor: lucrări de asfaltare finalizate între Băişoara şi Muntele Băişorii

În aşteptarea turiştilor: lucrări de asfaltare finalizate între Băişoara şi Muntele Băişorii
Au fost finalizate lucrările de asfaltare pe drumul judeţean DJ 107R Băişoara - staţiunea Muntele Băişorii.

Consiliul Județean (CJ) Cluj a anunțat că pe drumul judeţean DJ 107R Băişoara - staţiunea Muntele Băişorii au fost finalizate lucrările de asfaltare, cu preluare de denivelări, pe ultimele două sectoare de drum vizate. Lungimea totală asfaltată este de 7,31 kilometri, între pozițiile kilometrice 33+790 şi 36+680, precum și între kilometrul 40+680 şi kilometrul 45+100. Lucrările au fost efectuate în cadrul programului de întreţinere curentă şi periodică a drumurilor judeţene pe anul 2017,

„Marele merit al acestor lucrări este că vor contribui la o și mai accelerată dezvoltare a turismului în zonă, cu toate avantajele ce decurg de aici. În plus, terminarea asfaltării înainte de începerea perioadei de vacanțe și de concedii petrecute de mulți clujeni la munte, în natură, va avea drept consecință directă creșterea numărului de vizitatori ai zonei și un plus de satisfacție a acestora legată de calitatea infrastructurii rutiere", a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

În vederea verificării calității stratului de asfalt, respectiv a grosimii și consistenței acestuia, de pe aceste sectoare de drum au fost extrase carote de către un laborator specializat, a mai precizat nstituţia judeţeană îmntr-un comunicat de rpesă remis ZIUA de Cluj.

Pentru finalizarea completă a lucrărilor pe acest drum judeţean, se vor mai executa lucrări constând în curățarea șanțurilor, completarea de acostamente, refacerea zidăriei la parapetul greu existent și montarea de lise metalice, au mai precizat reprezentanţii CJ Cluj.

Lucrările de asfaltare vin în completarea celor derulate în cursul anului trecut, când pe acest drum județean au fost executate ample lucrări de întreținere constând în asfaltarea unui tronson de 4 kilometri, de la kilometrul 36+680 până la kilometrul 40+680, şi realizarea de tratament dublu bituminos pe două tronsoane în lungime totală de 6,27 kilometri, de la kilometrul 28+720 până la kilometrul 33+790 şi de la kilometrul 45+100 până la kilometrul 46+300.

 

Loading...
Comenteaza