News alert Foto Încă 30 de autobuze Mercedes pe străzile din Cluj-Napoca. 60 în total, de 62.8 milioane lei

Ultimele 30 de autobuze Mercedes-Benz Conecto Euro 6, din cele 60 achiziţionate de Compania de Transport Public (CTP), au intrat în circulaţie pe străzile din Cluj-Napoca. Primele 30 sunt în funcţiune încă din 28 noiembrie 2018.

"De astăzi, încă 30 autobuze Mercedes-Benz Conecto intră în circulație în municipiul Cluj-Napoca. În total, 75 de autobuze Mercedes noi circulă din 2018 în orașul nostru, parte din politica publică a municipalității clujene de susținere a transportului în comun cu autobuze de ultimă generație, după modelele de transport public din marile orașe europene. Tot în acest an au fost puse în circulație 11 autobuze electrice Solaris", a declarat primarul Clujului, Emil Boc. 

Autobuzele Mercedes-Benz Conecto Euro 6 au 12 metri lungime, corespund tuturor normelor europene în domeniu, cu podea complet coborâtă, rampă pentru persoanele cu dizabilități, etc. Garanția este de 5 ani sau 350.000 km. Capacitate totală de transport: 104 călători din care 26 locuri pe scaune și 78 locuri in picioare.

Caracteristici tehnice

- capacitate totală de transport:104 călători, din care 26 locuri pe scaune și 78 locuri în picioare (calculat la 0.125 m2/calator in picioare conf. Directivei 97/27/CE CEE ONU R107)
- puterea motorului diesel este de 220 kW (299 CP ), cu norma de poluare EURO VI
- lungimea autobuzului este de 12 m
- podea complet coborâtă
- rampă pentru fotoliile rulante ale persoanelor cu dizabilități
- loc special amenajat în salon pentru fotoliile rulante și landourile pentru copii
- înclinarea pe o parte a autobuzului în stații 
- au 3 uşi duble ( cu câte 2 foi fiecare) cu sistem antistrivire a călătorilor
- sistem de frânare dotat cu ABS EBS, ESR
- sistem de încălzire în sezonul rece
- sistem de aer condiționat pentru sezonul cald
- sistem de supraveghere video interioară și exterioară
- sisteme de informare vizuală și audio a călătorilor atăt interior cât și exterior
- sistem de numărare a călătorilor transportați
- sistem de ticketing
- computer de bord 
- sistem informatic de gestiune și diagnosticare electronică prin rețea CAN
- internet gratuit WI-FI pentru călători
- prize tip USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile
- anunțarea vocală a numarului de traseu și a direcției de deplasare, în exteriorul autobuzului, în dreptul primei uși, pentru informarea persoanelor cu deficiențe de vedere.- toate consumabilele necerare la revizii în perioada de garanție, vor fi asigurate de către furnizor pe cheltuiala acestuia 

Prețul unui autobuz este de 1.046.994 lei/ buc+TVA, iar valoarea totală pentru cele 60 de autobuze este de 62.819.640 lei+TVA.

Investiţii în parcul auto al CTP

Primăria va mai cumpăra 25 de autobuze electrice cu încărcare din mers, investiţia depăşind 115 milioane de lei. La Cluj-Napoca vor ajunge şi 22 de tramvaie Imperio, produse la Arad, de 40 de milioane de euro. Polonezii de la Solaris vor livra 50 de troleibuze noi, de 18 m, valoarea investiţiei fiind de 123 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, prin Programul Operațional Regional și bugetul local.

Loading...
Comenteaza