Licitație de 3,8 milioane de euro pentru cel mai mare parc din Cluj

Licitație de 3,8 milioane de euro pentru cel mai mare parc din Cluj

Primăria Cluj-Napoca a lansat licitația publică pentru proiectarea și execuția celui mai mare parc din oraș.  Este vorba despre Parcul Tineretului - Pădurea Clujenilor, investiție din fonduri europene. 

Licitația publică pentru "servicii de proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări pentru realizara obiectivului de investiții "înființare zonă verde și de agrement Parcul Tineretului - Pădurea Clujenilor", conform cerințelor caietului de sarcini și a documentației aferente, a fost lansată în 7 mai. 

Valoarea totală este estimată a contractului este de 18,2 milioane de lei (fără taxa pe valoarea adăugată) - (circa 3,8 milioane de euro) din care: servicii de proiectare și asistență tehnică din partea proiectantului - în valoare de 326.200 lei (fără TVA), iar valoarea lucrărilor este de 17,8 milioane de lei, fără TVA.

Durata contractului este de 22 luni din care : 3 luni servicii de proiectare tehnică și 19 luni pentru execuția lucrarilor. Termenul limită de depunere al ofertelor este 27 mai, criteriul de atribuire fiind prețul cel mai scăzut. 

În ședința de Consiliu Local din 8 mai este supusă la vot hotărârea privind aprobarea proiectului și a cheltuielilor aferente înființării zonei verzi și de agrement „Parcul Tineretului- Pădurea Clujenilor”. Astfel, versantul de la Nord de Bulevardul Muncii va fi împădurit și reamenajat.

Valoarea totală a proiectului este de 22,8 milioane de lei, cu TVA (aproape 5 milioane de euro), din care 21,6 milioane fonduri nerambursabile accesate prin Programul Operațional Regional, Axa prioritară 4- Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, iar 1,2 milioane reprezintă contribuția proprie a municipiului.

Investiția presupune reutilizarea și modernizarea unui teren degradat de 213.000 mp și transformarea lui în zonă de agrement pentru comunitate. Parcul va avea alei pietonale, piste de biciclete, zone pentru sport și locuri de joacă pentru copii, foișoare, grupuri sanitare, mobilier urban, Wi-Fi, sistem de supraveghere video, parcări pentru biciclete și sistem de irigații.

Durata de execuţie a lucrărilor este de 24 de luni, iar cea de implementare generală a proiectului, cu toate activităţile suport (achiziţii, publicitate), de 36 de luni de la începerea implementării proiectului. 

Investiții în parcurile din Cluj-Napoca

- Parcul Feroviarilor (5,4 ha), al doilea mare parc din municipiu, ar urma să fie gata în 2020. Câştigătorii concursului de soluţii pentru reamenajarea parcului au fost desemnaţi în primăvara anului 2018. Locul I a fost câștigat de o echipă condusă de Vlad Sebastian Rusu, cel care a câștigat la începutul anului trecut și concursul de soluții și pentru revitalizarea Turnului Pompierilor. Amintim că Parcul Feroviarilor a intrat în domeniul public al municipiului în 30 iunie 2017, printr-o hotărâre de guvern aşteptată încă din 2015.

- Două parcuri din Cluj-Napoca, unul central şi unul de cartier, urmează să fie reabilitate şi modernizate în 2019, în urma unei investiții de 90.000 de lei. Este vorba despre Parcul Ştefan cel Mare, situat în spatele clădirii Teatrului Naţional, şi de Parcul Farmec, din cartierul Mărăşti. Următoarele două parcuri pentru care se întocmește documentația de licitație în vederea atribuirii studiului de fezabilitate sunt Parcul Ion Luca Caragiale și Parcul 14 Iulie.

- Spaniolii de la casa de arhitectură Practica, cei care realizează masterplanul pentru reamenajarea malurilor Someşului, au prezentat recent modificările gândite pentru Parcurile Rozelor şi Armătura. 

- Va fi amenajat parcul Între Lacuri, în apropiere de strada Aurel Vlaicu și lângă fabrica Fujikura. Investiţia se ridică la 7,8 milioane de lei (fonduri bugetare), iar termenul de realizare este de 12 luni. Lucrările vor fi realizate de Nord Conforest - Eco Garden - Proiect Construct Regiunea Transilvania, asociere care a construit și Baza Sportivă Gheorgheni. Ideea amenajării parcului a apărut în cadrul programului de bugetare participativă.

Loading...
Comenteaza