Foto Licitaţie pentru modernizarea unei importante artere din Cluj: dispare o bandă auto, apar cele de bus şi velo

Primăria Cluj-Napoca a lansat licitaţia publică privind modernizarea Bulevardului 21 Decembrie 1989, de la Biserica Sfântu Petru până la intersecția cu strada Regele Ferdinand. Vorbim despre una dintre cele mai importante artere ale Clujului, care preia întreg traficul din partea de Est a municipiului.

Ofertele pentru "proiectare, asistenţă tehnică şi execuţie lucrări pentru obiectivul de investiţii lucrări de modernizare Bulevardul 21 Decembrie 1989: Realizare benzi dedicate transportului public în comun-etapa 1 (inclusiv lucrări de infrastructură, amenajare spaţiu public, semaforizare, iluminat public şi mobilier urban)" pot fi depuse până în data de 29 martie 2019.

Proiect pe fonduri europene

Valorea estimată a constractului este de 44,2 milioane lei (9,3 milioane de euro). Defalcat, valoarea estimată a serviciilor de proiectare este de 851.942 lei (fără TVA), iar ce a lucrărilor de 43.445.509 lei (fără TVA). Durata contractului este de 15 luni. Proiectul ar urma să fie finanţat din fonduri europene în proporție de 98 la sută, prin Programul Operaţional Regional - POR. 

Dispare o bandă auto, se câștigă două velo

ZIUA de CLUJ a scris, încă din vara lui 2018, despre modernizarea Bulevardului 21 Decembrie 1989, de la Biserica Sfântu Petru până la intersecția cu strada Regele Ferdinand. 

Primăria a solicitat un proiect de la Planwerk, societatea de arhitectură care a regândit și Piața Unirii. Imaginea obținută de ZIUA de CLUJ arată că bulevardul va avea piste de biciclete pe ambele părți ale drumului, că banda dedicată pentru mijloacele de transport în comun va fi separată fizic de benzile pentru traficul general. Vor fi plantați arbori, așa cum sunt și pe Horea sau Moților. Dispare însă o bandă pe sensul spre centru, dar nu și în intersecții, iar în locul parcării din fața bisericii Sfântu Petru ia naștere o piațetă, cu arbori și băncuțe. Mai multe detalii AICI! 

Ardelenii câștigă 580 euro/lună. Bucureștenii, cu 50 de euro mai mult

Stradă cu sistem de depistare a maşinilor care trec pe roșu

Lucrările de modernizare a Bulevardului 21 Decembrie 1989 din Cluj-Napoca ar trebui să înceapă în această vară, după ce vor fi terminate procedurile de licitație. Odată cu finalizarea lucrărilor de modernizare, bulevardul va fi prima stradă din țară care va avea și un sistem de depistare a autovehiculelor care trec pe culoarea roșie a semaforului. 

 

 

Loading...
Comenteaza