Mai bine mai târziu decât niciodată. Start pentru ”Buftea de Cluj”

Mai bine mai târziu decât niciodată. Start pentru ”Buftea de Cluj”
Cluj Innovation City

Conducerea Cluj Innovation City SA a anunțat că proiectul CREIC va deveni funcțional luna viitoare.

 

Era anunțat pentru cel târziu 2016; la începutul anului s-a promis că va fi funcțional în mai 2018. Începe în iunie sau în iulie. Bine și așa, vorba aceea: mai bine mai târziu decât niciodată. Este vorba despre Cluj Innovation City; de fapt, despre o jumătate a acestui proiect, Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative (CREIC). I s-a mai spus ”Buftea de Cluj” și ”Hollywoodul pitic”. Alunecările de teren au torturat acest proiect, iar faptul că unele firme au intrat în insolvență în timpul lucrărilor de execuție l-au amânat o dată în plus.


”Suntem în faza obținerii autorizației de funcționare, a avizelor de la ISU și de semnare a contractelor cu furnizorii de utilități. Ne temem că până la finalul anului nu vom mai avea locuri în clădirea CREIC”, a spus directorul general al Cluj Innovation City SA, Alexandru Coroian, fost consilier județean PDL. Acesta a anunțat că luna viitoare va veni în fața consilierilor locali cu regulamentul pentru selecția societăților cărora li se vor închiria spații din clădirea CREIC, așa încât încă din iunie va semna primele contracte. ”Sunt mai multe firme care se interesează. Vom colabora și cu Centrul Cultural Clujean”, a precizat Coroian.


Drumul reprezintă în continuare o problemă. După alunecări de teren succesive, s-a ales ca accesul să se facă pe un drum vechi. ”În două săptămâni, drumul va fi utilizabil”, a promis directorul societății care administrează parcul. Acesta a adăugat că, până la finele anului, și TEAM (Tehnologie, Evoluţie, Antreprenoriat, Microîntreprindere), Silicon Valley de Cluj, va fi finalizat.


”Ni se promite de ani buni că investiția de de Dealul Lomb va fi finalizată, că se va umple de firme, iar până acum tot venitul lor provine din vânzarea unui telefon. Sper ca de data aceasta să treacă la fapte, nu doar să ne spună vorbe frumoase”, a afirmat Dan Morar, liderul consilierilor locali PSD din Consiliul Local.


Cluj Innovation City SA va trece acum la angajări. Odată ce are în sfârșit obiect de activitate, întreaga organigramă va fi ocupată. În anii din urmă, societatea a funcționat cu câte 3-4 angajați.

Loading...
Comenteaza