"Marea demolare" a garajelor se mută în Gheorgheni. Proprietarii care nu le ridică ar putea rămâne fără locuri de parcare

"Marea demolare" a garajelor se mută în Gheorgheni. Proprietarii care nu le ridică ar putea rămâne fără locuri de parcare
| Foto: Arhiva

Proprietarii de garaje care nu le-au demolat "din proprie iniţiativă" au de plătit bani grei RADP-ului, iar municipalitatea ameninţă că acestora nu le vor fi repartizate locuri de parcare după demolare.

Primăria Cluj-Napoca a dispus demolarea garajelor de pe 18 platforme din cartierul Gheorgheni, localizate pe străzile adiacente Bulevardului Nicolae Titulescu. Proprietarii somaţi care nu se mobilizează şi aşteaptă ca garajele să fie ridicate de Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) Cluj-Napoca vor avea de achitat o taxă suplimentară şi riscă să rămână fără locuri de parcare.

"Am identificat şi am monitorizat toate platformele de garaje din zona Titulescu, sunt 42 de platforme de garaje, dar din păcate, doar pentru 18 dintre ele situaţia a fost clară din punct de vedere juridic, de aceea doar pentru acestea am trimis somaţiile. Sunt 508 garaje pe aceste platforme, din care ieri mai erau în picioare 180. Proprietarii aveau obligaţia să îşi ridice garajele până astăzi.

Luni, colegii mei de la Poliţia Locală se vor deplasa în teren şi vor monitoriza câte garaje au mai rămas în picioare. În cazul în care vor rămâne garaje nedesfiinţate, poliţia locală va constata, va încheia un proces verbal şi de săptămâna viitoare vom ridica aceste garaje cu compania cu care avem contract, cu RAPD. Costurile de ridicare a acestor garaje nu sunt mici, de aceea le recomand celor care au garaje încă să şi le ridice singuri, pentru că altfel vor plăti o taxă suplimentară, dar vor avea riscul de a nu mai primi locuri de parcare, chiar dacă au avut garaje, dar nu şi le-au demolat din proprie iniţiativă", a declarat viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, la Ziua Live.

Pe locul celor 18 platforme, Primăria va amenaja 620 de locuri de parcare, care vor fi trasate şi împărţite celor care au avut garaje şi le-au desfiinţat, dar şi celorlalţi locuitori din zonă. 

Loading...
Comenteaza