Mii de camioane pe noua centură a Clujului. Vezi ce spun specialiştii despre structura de rezistenţă VIDEO

Mii de camioane pe noua centură a Clujului. Vezi ce spun specialiştii despre structura de rezistenţă VIDEO
Clujul a scăpat de o mare parte din traficul greu. Mii de camioane o iau zilnic pe centura Vâlcele-Apahida, în loc să tranziteze orașul, potrivit unei statistici date astăzi publicității. Centura nu este încă terminată, dar deja atrage numeroase critici. Specialiștii spun că șoseaua este prost construită și că întreținerea ei ne va costa enorm.

La doar două săptămâni de la deschiderea traficului, Centura de Est a Clujului şi-a demonstrat utilitatea. Potrivit unor statistici ale DRDP Cluj, zilnic pe acestă centură circulă 8000 de vehicule dintre care 5.000 sunt maşini grele.

"După deschiderea centurii de Est, traficul greu la nivelul municipiului Cluj-Napoca s-a diminuat simţitor. În perioada 22 octombrie-3 noiembrie doar 30 de sancţiuni au fost aplicate", spune reprezentantul Primăriei Cluj-Napoca, Andrada Rarău.

Costul ridicat nu e singura problema pe care o are centura. Vezi în materialul video ce spune profesorul universitar Vasile Surd despre structura centurii.

Centura Cluj Est, de 23,7 kilometri şi două benzi, a fost deschisă traficului în 21 octombrie, cu un traseul alternativ de 2 kilometri, amenajat în zona unde se mai lucrează la consolidarea versanţilor afectaţi de alunecări de teren.

Loading...
Comenteaza