Miliardul de la Câmpeneşti se licitează în iulie

Miliardul de la Câmpeneşti se licitează în iulie
Hotărârea de guvern privind finanţarea Spitalului Regional Universitar de Urgenţă din judeţul Cluj implică strict construcţia şi utilarea acestui obiectiv. Consiliul Judeţean Cluj va avea obligaţia să finanţeze partea de infrastructură rutieră şi reţelele de utilităţi.

Conform Ministerului Sănătăţii, până în iulie ar urma să se finalizeze licitaţia pentru atribuirea lucrării şi să fie demarată investiţia evaluată la circa un miliard de lei. Arhitectul judeţului, Radu Spânu, spune că, în cazul începerii lucrărilor, are pregătite şi proiectele pentru infrastructură.

 

Hotărârea de guvern privind finanţarea Spitalului Regional de Urgenţă Cluj, în localitatea Câmpeneşti, a fost emisă în 28 mai, urmând ca Ministerul Sănătăţii să demareze o licitaţie pentru atribuirea lucrării. Conform hotărârii, indicatorii tehnico-economici aprobaţi acoperă doar finanţarea spitalului şi dotarea lui.

“In ceea ce priveşte costurile pentru reţelele de utilităţi şi infrastructura rutieră, cestea vor deveni o responsabilitate a Consiliului Judeţean”, a explicat arhitectul-şef al judeţului. Denumirea completă a obiectivului este “Spitalul Regional Universitar de Urgenţă a Judeţului Cluj” , iar, conform estimărilor reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, investiţia se va ridica la circa un miliard de lei. Administraţia judeţeană a făcut un parteneriat cu administraţia locală din Apahida pentru a prelua terenul de 15 hectare de la Câmpeneşti, în vederea realizării Spitalului Regional.

“Dacă se va demara această investiţie, Consiliul Judeţean trebuie să înceapă cu infrastuctura. Avem, pentru început, suportul de infrastructură rutieră”, a spus Spânu. în primul rând, a explicat arhitectul, accesul va fi asigurat de pe Drumul Naţional 1C, Apahida - Dej, care a fost modernizat. De asemenea, drumurile comunale 156 Câmpeneşti şi 147 Pădureni au fost incluse în programul de reclasificare ca drumuri judeţene.

“Aceste două drumuri comunale intră în programul de investiţii al Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Privat pe 2009. Ele vor crea, de asemnea o legătură în zona Chinteni - Apahida. Vor deservi Spitalul de Urgenţă, iar prin joncţiunea Cluj – Pădureni se va putea asigura şi deservirea centrului regional de deşeuri de la Pădureni”, a mai explicat Spânu.

Conform reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, la prima rectificare bugetară, ce ar trebui să aibă loc în luna iulie, ar urma să se acorde finanţarea pentru demararea lucrărilor la Spitalul Regional din Câmpeneşti. Lucrările ar urma să fie finalizate în maxim patru ani de la semnarea contractului. Fiind cel de-al optulea spital regional din ţară, prezent pe lista de finanţare a ministerului, construcţia a fost prevăzută cu două subsoluri, parter şi patru etaje.

In afară de spaţiile medicale, se va construi şi un parking, precum şi un hangar pentru elicopetere. Pentru că proiectul este prevăzut pe o spupafaţă de circa 11 hectare, Consiliul Judeţean intenţionează ca pe cele aproximativ trei hectare rămase să construiască un ansamblu de locuinţe ANL, pentru medicii rezidenţi.

Spânu a susţinut că, în principiu, reprezentanţii ANL s-au arătat interesaţi de proiect şi că urmează să se ia decizia privind acordarea finanţării. întregul proiect de la Câmpeneşti este situat la o distanţă de circa 14 kilometri de municipiul Cluj-Napoca. 

Loading...
Comenteaza