Municipalitatea insistă pentru transport în sistem metropolitan VIDEO

Municipalitatea insistă pentru transport în sistem metropolitan VIDEO
Emil Boc insistă ca regia primăriei să asigure transportul în zona metropolitană, deşi autorităţile judeţene spun că este nevoie de licitaţie. Boc dă asigurări că nu există nici un impediment legal ca liniile spre comunele limitrofe să nu fie atribuite direct către RATUC şi acuză voalat Consiliul Judeţean că nu vrea să asigure clujenilor servicii de transport bune şi ieftine.

După înfiinţarea Asociaţei Metropolitane de Transport Public, primarul Emil Boc spune că nu mai există nici un impediment ca transportul în comun să fie asigurat de RATUC. Asta deşi autorităţile judeţene spun că traseele metropolitane trebuie scoase la licitaţie şi nu pot fi atribuite în mod direct.

"Legea spune foarte clar, că traseele din zona metropolitană se scot de la licitaţie, asta spune legea astăzi, ea trebuie aplicată, nu trebuie negociată. Asociaţia Metropolitană pe care am constituit-o are temei legal să solicite acest lucru; dacă sunt oameni care doresc ca cei din Floreşti, Baciu, Apahida, să nu vină cu un transport mai ieftin la Cluj, să o zică. Noi dorim să le oferim această şansă. Noi dorim să le oferim această şansă celor din Floreşti şi din comunele învecinate", a punctat Boc.

În replică, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj îl acuză pe Emil Boc că nu cunoaşte legea.

"La ora actuală doar prin licitaţie se pot face atribuiri de trasee, Consiliul Judeţean sprijină toate localităţile din zona metropolitană pentru a-şi rezolva această problemă", a precizat Uioreanu.

Primarul Emil Boc spune că este nevoie de adoptarea unor noi hotărâri de consiliu local prin care primăriile să aprobe asocierea cu RATUC. Aceste hotărâri ar urma să fie adoptate până la sfârşitul lunii.

Reporter: Cosmin OANŢĂ

Imagine: Florin DAN

 

Loading...
Comenteaza