Ninsorile afectează traficul în mai multe zone din ţară. La Cluj nu sunt drumuri blocate

Ninsorile afectează traficul în mai multe zone din ţară. La Cluj nu sunt drumuri blocate
Peste 4.500 de poliţişti sunt pregătiţi să intervină miercuri în zonele afectate de vremea rea. Pe mai multe drumuri din ţară se circulă în condiţii de iarnă, iar pe autostrăzile A1, A2, A3 şi A4 carosabilul este umed.

Consiliul Judeţean a informat participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii de miercuri, 17 ianuarie, pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier, circulaţia desfășurându-se, pe majoritatea sectoarelor de drum, în condiţii specifice de iarnă.

În ultimele 24 de ore precipitaţiile căzute sub formă de ninsoare au fost relativ abundente, iar din cauza temperaturilor sub zero grade Celsius, unele drumuri judeţene au fost afectate şi de fenomenul de polei. În cursul zilei de marţi, 16 ianuarie, s-a intervenit pe nu mai puțin de 71 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza Loturilor 1 şi 3 - zona Huedin - Gilău şi, respectiv, zona Gherla - Dej.

Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 35 de utilaje, fiind folosită pentru combaterea poleiului şi a gheţuşului o cantitate de 410 tone de material antiderapant, inclusiv sare. Tot pe raza Loturilor 1 şi 3, la această oră se acţionează pe 35 de drumuri judeţene, cu 19 utilaje.

De asemenea, pe drumurile judeţene situate pe raza Lotului 2 - zona Turda, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 14 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu 11 utilaje, fiind folosită o cantitate de 263,3 tone de material antiderapant, inclusiv sare. La această oră, pe raza Lotului 2 se acţionează pe 6 drumuri judeţene, cu 4 utilaje.

În continuare, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Poliţia Română transmite că peste 4.500 de poliţisti vor acţiona miercuri pentru limitarea efectelor meteo astfel încât cetăţenii să fie în siguranţă.

De marţi seara până miercuri dimineaţă nu au fost înregistrate urmări ale efectelor meteorologice, fiind aplicate 4 sancţiuni contravenţionale pentru lipsa anvelopelor de iarnă şi alte 303 pentru alte abateri comise de şoferi.

Pe mai multe drumuri naţionale din judeţele Harghita, Covasna, Argeş, Gorj, Mehedinţi, Hunedoara, Bacău, Neamţ, Caraş-Severin, Bistriţa Năsăud, Alba, Bihor şi Suceava este zăpadă.

"Pe restul drumurilor naţionale carosabilul este umed, deşi a nins, zăpada nu s-a depus, iar în zonele cu probleme s-a acţionat cu material antiderapant. Pe Autostrăzile A1, A2, A3 şi A4, cât şi în staţiunile montane de pe Valea Prahovei şi Valea Oltului, de pe DN1 şi DN7, carosabilul este umed, curat şi nu sunt probleme de circulaţie. Nu sunt înregistrate drumuri naţionale cu polei", arată IGPR.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, o atenţionare meteorologică cod galben de ninsori însemnate cantitativ şi viscol pentru aproape jumătate de ţară, valabilă de marţi, ora 17.00, şi până miercuri, la ora 20.00.

Loading...
Comenteaza