Noi investiții la Cluj. Aproape 2 milioane de lei pentru Spitalul de Boli Infecţioase

Noi investiții la Cluj. Aproape 2 milioane de lei pentru Spitalul de Boli Infecţioase

Consiliul Județean (CJ) Cluj va supune spre aprobare, joi, un proiect de hotărâre ce vizează alocarea a 1,7 milioane de lei pentru realizarea unor investiții în infrastructura Spitalului Clinic de Boli Infecțioase (SCBI) Cluj-Napoca.

CJ Cluj continuă seria investițiilor în infrastructura medicală a județului. În cadrul ședinței ordinare a deliberativului județean care va avea loc joi, 29 august, va fi supus spre aprobare un nou proiect de hotărâre ce vizează alocarea a nu mai puțin de 1,76 milioane de lei pentru realizarea unor investiții în infrastructura SCBI, unitate medicală subordonată CJ.

"Președintele forului administrativ județean și inițiatorul proiectului de hotărâre, Alin Tișe, apreciază că, pentru a face față nevoilor de aparatură medicală necesară tuturor specialităților, implicit, pentru a ține pasul cu dezvoltarea accelerată a tehnologiei din sistemul de sănătate, spitalul cu cea mai mare unitate medicală ambulatorie din România are nevoie de sprijin în acest sens", precizează conducerea CJ Cluj.       

Aparatura medicală ce urmează a fi achiziționată cuprinde un ecograf ginecologic a cărui importanță este dată de faptul că ecografia constituie principala metodă de investigație imagistică în evaluarea anatomiei fetale și a dezvoltării normale sau anormale a fetusului și singura metodă eficace de screening prenatal, o combină ORL cu accesorii.

Aceasta oferă medicului posibilitatea de diagnosticare și de tratament pentru afecțiunile urechilor, nasului, gâtului, căilor respiratorii superioare și a sinusurilor, atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Pentru monitorizarea funcțiilor vitale pe durata spitalizării pacienților cu diferite patologii care dezvoltă, în mare parte, și o patologie infecțioasă, CJ va finanța suplimentarea monitoarelor din fiecare secție a spitalului. Sumele alocate vor acoperi și costurile unei stații de vacuum medical, utilizarea sistemului centralizat de vacuum reducând semnificativ riscul infecțiilor nosocomiale.

Un astfel de aparat ultraperformant va fi utilizat pentru aspirația fluidelor și secrețiilor în secțiile de anestezie și terapie intensivă, și în salon, la patul pacientului. Tot pentru combaterea infecțiilor și pentru reducerea riscurilor de răspândire prin dezinfecție la nivel înalt vor fi achiziționate nebulizatoare pentru dezinfecția aerului în toate încăperile spitalului și ale ambulatoriului integrat.

"La capitolul infrastructură, una dintre noile investiții ce urmează a fi finanțate din bugetul CJ o constituie amenajarea spațiilor de monitorizare a gravidelor, cu modificarea proiectului de extindere funcțională a secției de terapie intensivă și modernizarea spațiilor ce găzduiesc camera de gardă, aceasta funcționând, în prezent, ca o unitate de primiri urgențe" se mai precizează în documentul citat.

Loading...
Comenteaza