Foto Noi marcaje, panouri de informare şi trasee curăţate în Cheile Turzii

Noi marcaje, panouri de informare şi trasee curăţate în Cheile Turzii
Noi marcaje, panouri de informare şi trasee curăţate în Cheile Turzii
Noi marcaje, panouri de informare şi trasee curăţate în Cheile Turzii
Noi marcaje, panouri de informare şi trasee curăţate în Cheile Turzii

Serviciul Public Județean Salvamont - Salvaspeo Cluj a derulat prin intermediul Biroului Arii Protejate și în colaborare cu Asociația Pajura Turda o serie de acțiuni în Rezervația Naturală Cheile Turzii.

,,Scopul principal al acestor acțiuni a fost acela de a contribui la asigurarea unor condiții de maximă siguranță în ceea ce privește parcurgerea acestui traseu deosebit. Rezervația Naturală Cheile Turzii este acum mai mult decât pregătită să primească numeroșii turiști ce se anunță pe parcursul sezonului estival”, a declarat președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Alin Tișe.

În vederea eliminării riscului de rătăcire și pentru a ușura parcurgerea traseului, echipele de pe teren au finalizat marcarea și curățarea traseului de legătură între Cabana Cheile Turzii și Cascada Ciucaș, traseu marcat cu triunghi galben. Aceste demersuri reprezintă o continuare a acțiunii ce a avut loc în luna mai a acestui an, când angajații CJ Cluj și Salvamont - Salvaspeo au marcat porțiuni din traseu.

În același timp, au fost refăcute o serie de panouri de informare și tematice de pe traseul de vizitare din Cheile Turzii, acestea fiind realizate în colaborare cu Societatea Lepidopterologică Română. În contextul în care în acest an este aniversat Centenarul Marii Uniri, duminică, 10 iunie, pe catargul situat pe Colțul Mischiului din Cheile Turzii, obiectiv fotografic extrem de apreciat de turiști, a fost arborat tricolorul.

Catargul a fost refăcut din inițiativa asociației Pajura Turda, cu sprijinul Biroului Arii Protejate și Natura 2000 Trascău. Salvatorii montani din cadrul Salvamont - Salvaspeo au participat la acțiune, asigurând parcurgerea în siguranță de către echipa formată din 10 adulți și șase copii a traseului dificil, cu o diferență de nivel de 200 m.

Loading...
Etichete
Comenteaza