News alert NU se scumpesc taxi-urile în Cluj-Napoca!

NU se scumpesc taxi-urile în Cluj-Napoca!

Primăria a refuzat scumpirea tarifelor la taximetrie în Cluj-Napoca. Companiile din oraș cereau ca, de la 1 august 2019, prețurile să fie majorate la 3,75 lei/km pe timp de zi și la 4,50 lei/km pe timp de noapte. În prezent, tariful practicat ziua de majoritatea societăților este de 2,25 lei/km.

Scumpirile propuse de taximetriști ar fi urmat să fie aplicate exact la debutul Untold, festival cu 355.000 de participanți în 2018, programat în 2019 în perioada 1-4 august. Conform unui comunicat de presă remis de Asociația Taximetristilor Cluj, municipalitatea a refuzat însă solicitarea de majorare a tarifelor de taximetrie. 

"Asociația a solicitat majorarea tarifelor de transport în regim de taxi cu respectarea tuturor normativelor aflate în vigoare, Legea 38/2003, OM 243/2007, OM 356/2007 și anexele aferente. Tarifele practicate de transportatorii autorizați de UAT Cluj-Napoca sunt stabilite prin HCL 597/2013 și NU au suferit modificări, cu toate că Asociația a solicitat în cursul anului 2018 ajustarea tarifelor, conform legii, cu IPC (indicele prețurilor de consum), rezultatul fiind un tarif maximal de 2,75 lei/km tarif de zi și 3,20lei/km pe timp de noapte. 

Având în vedere realitățile economice, creșterea cheltuielilor care compun tariful de transport, predictibilitatea economică din domeniu, necesitatea investițiilor majore în parcul auto, creșterea calității serviciului de taximetrie din Cluj-Napoca, am solicitat Administrației majorarea tarifelor de transport. Acestea sunt rezultatul unui Memoriu Tehnico-economic, depus la serviciul responsabil din cadrul Primăriei, memoriu care conține toate justificările cerute de legile si normativele in vigoare necesare aprobării prin HCL a modificărilor tarifare. Tariful maximal rezultat, respectiv 3,75/km tarif de zi și 4,50lei/km este un tarif cu caracter general, nefiind OBLIGATORIU pentru transportatorii autorizați, fiecare dispecer autorizat ajustand tarifele practicate conform solicitărilor venite de la transportatorii arondați", se arată în documentul citat. 

Asociația Taximetristilor Cluj susține că municipalitatea nu a oferit nicio explicație privind refuzul majorării tarifelor: "Nu în ultimul rând facem precizarea că, prin adresa 447/26.07.2019, Administrația a refuzat solicitarea Asociației de majorare a tarifelor fără nicio explicație. Menționăm faptul că Asociația va solicita Administrației respectarea Legii, a Regulamentului Cadru, și a tuturor obligațiilor ce revin ambelor părți legate de serviciul de transport în regim de taxi". 

 VEZI ȘI Stații de taxi temporare pe perioada Untold. Unde vor fi amplasate

Loading...
Comenteaza